Ziarul care ține cu românul

UPDATE/Braconieri prinși pe lacul din incinta Muzeului Astra

La data de 11 mai a.c. în jurul orei 1.00, a fost solicitat un apel la numărul de urgență 112 cu motivul că pe lacul din interiorul Muzeului Astra s-ar afla persoane dubioase ce ar pescuii ilegal. La fața locului s-a deplasat un echipaj al I.J.J. Sibiu, care datorită promtitudinii au ajuns în timp util, depistând 4 persoane ce pescuiau. Se pare că persoanele sunt din Comuna Cristian. Asupra persoanelor s-ar fi găsit pește, o găleată de plastic, unelte de pescuit și o geantă.  Persoanele au fost conduse la I.P.J. Sibiu pentru a se lua măsurile legale ce se cuvin.

Revenim cu detalii:

 

UPDATE

Ieri, în jurul orei 23.00, printr-un apel 112 a fost sesizat faptul că persoane necunoscute pescuiesc într-un lac din incinta Muzeului Astra.

Un echipaj de jandarmi împreună cu un echipaj de polițiști au ajuns la fața locului, unde au găsit patru bărbați cu vârste cuprinse între 31 și 41 de ani, trei din loc.  Cristian, jud. Sibiu și al patrulea din jud. Suceava, care pescuiau într-un lac aflat în incinta Muzeului, având asupra lor opt undițe și un pește de  aproximativ 4 kg.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul IPJ Sibiu, unde au fost sancționate contravențional de către jandarmi și polițiști cu amenzi în valoare de 4.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legii nr. 61 din 27 septembrie 1991(republicată)-pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, întrucât au pătruns fără drept în incinta Muzeului, iar actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit ilegal întocmite de jandarmi au fost predate polițiștilor pentru continuarea cercetărilor.
Peștele a fost redat mediului său natural, iar materialele de pescuit au fost confiscate.

Purtător de cuvânt IJJ Sibiu Sublocotenent Picioiu Floriana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *