Ziarul care ține cu românul

CAMPANIA „ÎMPREUNĂ PENTRU O COMUNITATE MAI SIGURĂ”, LA ȘUGAG

 Poliţiştii au discutat cu peste 200 de elevi ai Școlii Gimnaziale Șugag despre siguranța lor atunci când sunt la școală, acasă sau în comunitate și despre metodele de prevenire a victimizării. Acțiunea a avut loc în cadrul Campaniei „Împreună pentru o comunitate mai sigură” , care se derulează în mediul rural.

 

Copiii din mediu rural trebuie educați de mici

 Azi, 28 mai 2019, peste 200 de elevi ai Școlii Gimnaziale Șugag s-au întâlnit cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în cadrul unor activităţi care au avut ca scop prevenirea criminalității în mediul rural.

Poliţiştii le-au vorbit elevilor despre regulile de circulație, metodele preventive în spațiul virtual, prevenirea faptelor cu violenţă şi a victimizării din astfel de fapte și   le-au pus la dispoziție o parte dintre mijloacele de intervenție ce le au la dispoziție polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Întâlnirea polițiștilor cu elevii din Șugag face parte din campania „Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, ce are ca scop prevenirea criminalității în mediul rural.

Campania, este inițiată de Poliţia Română, cu sprijinul OMV Petrom şi se derulează, în perioada aprilie – iunie 2019, la nivel național. Aceasta urmăreşte conștientizarea cetățenilor din comunităţile rurale asupra importanței prevenirii în ceea ce privește furturile, înşelăciunile, accidentele rutiere, precum și importanţa asigurării antiefracţie, prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, priorităţi permanente ale Poliţiei Române.

 

Purtător de cuvânt Comisar de Poliţie Luminița PRODAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *