Ziarul care ține cu românul

Campanie pentru informarea șoferilor iresponsabili la volan

CAMPANIE ALEGE VIAȚA! NU TE LĂSA DISTRAS!

 

În perioada 10-11.10.2019, poliţiștii rutieri și cei de ordine publică din cadrul I.P.J. Sibiu vor executa activităţi specifice pe raza de competenţă pentru sancționarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere (utilizare telefon mobil fără dispozitiv de tipul ”mâini libere”, neportul centurii de siguranță de către conducătorii auto, alte activități desfășurate de conducătorii auto de natură a distrage atenția de la condus), având în vedere pericolul în care este pusă siguranța deplasării pe drumurile publice.

 

La data de 13.08.2019 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, Ordonanța nr. 11/2019 pentru modificarea și completarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare.

Prin acest act normativ au fost aduse modificări în ceea ce privește norma de conduită referitoare la utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii, precum și în privința normelor de sancționare.

În preambulul aplicării noilor norme legale, la data de 9 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat o acțiune de informare și conștientizare a participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun atunci când conducătorul de vehicul folosește telefonul mobil în timpul condusului sau atunci când șoferul sau pasagerul în autovehicul nu poartă centura de siguranță.

Cu sprijinul Napoca Rally Academy, peste 50 de șoferi sau pasageri au fost invitați să experimenteze șocul resimțit de organism în cazul unei coliziuni în trafic.

28 dintre cei care au încercat simulatorul de accident au acceptat și provocarea polițiștilor de a parcurge chestionare de verificare a cunoștințelor privind circulația vehiculelor  pe drumurile publice.

Printre cei 15 ”promovați”, s-au aflat și doi elevi aflați în curs de pregătire în vederea obținerii dreptului de a conduce, lucru încurajator în perspectiva siguranței rutiere. Grație partenerilor noștri, Teatrul Național ”Radu Stanca” și Generali Asigurări, promovații au fost răsplătiți cu un suport pentru dispozitivele electronice, destinat utilizării în autovehicule, și cu o invitație la o piesă de teatru.

Tot o invitație la teatru, dar și un pix și un bloc-notes, au primit și cei 13 care nu au răspuns corect la cel puțin 13 din cele 15 întrebări.

INFORMAȚII DE SPRIJIN

 

La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, în perioada 01.01 – 06.10.2019 au avut loc un număr total de 132 accidente rutiere grave (-6), soldate cu 32 persoane decedate (+12) și 136 persoane rănite grav (-2).

Dintre acestea, pe fondul neatenției în conducere și al altor preocupări, au fost înregistrate 6 accidente grave soldate cu 3 persoane decedate și 4 persoane rănite grav. De asemenea, pe fondul altor abateri săvârșite de conducătorii auto, a fost înregistrat 1 accident rutier grav soldat cu rănirea gravă a unei persoane.

Având în vedere aceste aspecte, în perioada 10-11.10.2019, polițiștii rutieri vor desfășura acțiuni punctuale în care se va urmări sanționarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere (utilizare telefon mobil fără dispozitiv de tipul ”mâini libere”, neportul centurii de siguranță de către conducătorii auto, alte activități desfășurate de conducătorii auto de natură a distrage atenția de la condus), atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Printre principalele obiective ale acestor activități amintim:

  • Combaterea utilizării telefonului mobil în timpul conducerii, de către conducătorii de autovehicule;
  • Combaterea actelor de natură a distrage atenția în timpul conducerii;
  • Impunerea portului centurii de siguranță.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *