Ziarul care ține cu românul

Casa de copii uneori este acasă

Cu binecuvântarea I.P.S. dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, la inițiativa domnului  Dragoș Durbaca, director al ziarului Ziua Online, s-a inițiat o primă acțiune de ajutorare a copiilor din centrele aflate în județul Sibiu.

Acțiunea ,,din inimă pentru inimioare”!

Primul centru vizat de acțiunea noastră, a fost centrul Speranța, centru în care aproximativ 30 de copii cu necesități speciale, copii care prin grija personalului care se ocupă atent de toate nevoile lor își duc viața în cadrul centrului.

Centrul de Plasament Speranța este un centru cu copii chiar și tineri de ambele sexe cu dizabilităţi grave , ce au vârsta cuprinsă între

0-18 ani chiar și peste 18 ani.

Capacitatea centrului este de 45 de locuri pentru copiii cu dizabilități rezidenţi în C.P.C.D. şi 50 de locuri pentru asigurarea de servicii de recuperare pentru copii cu dizabilităţi din comunitate.

Am ajuns la centru în jurul orei 11.00, unde prin bunăvoința doamnei director am fost primiți cu deosebită ospitalitate, și am fost conduși în toate căsuțele din centru, locuri în care copii trăiesc și se joacă.

Am avut bucuria să constatăm că, prin grija responsabililor întreg centrul este f. curat și bine întreținut.

Fiecare spațiu e personalizat corespunzător, majoritatea camerelor fiind frumos mobilate și admirabil decorate cu imagini din filmele desenelor animate.

Copiii din centru

Pe copii i-am găsit la joacă sau la tratament și am constatat cu bucurie că aici fiecărei afecțiuni i se aplică un tratament specific.

Am găsit multă bucurie și speranță pe chipul asistenților și al copiilor și am încercat să lăsăm aceeași bucurie și speranță prin darurile de hrană  și nu numai aduse.

Dincolo de gardul Instituției nimeni nu se gândește că acolo sunt oameni normali ce acordă sprijin acestor suflete fără de care nu ar trăii.

Pozele vorbesc de la sine, trebuie să ne mândrim cu România 2019, chiar se poate.

O zi într-un centru de acest gen, nu poate decât să te bucure că ești sănătos și să te rogi la Dumnezeu să te țină apt fizic cât si mental.

Zâmbetele și atașamentul copiilor spun totul.

Mulțumim Pr. Dr. Adrian Drăgușin, enoriașilor din Parohia Sadu 1, și în special domnului Hanea Dan pentru produsele preparate de Brutăria Sadu, prin care și cu care sperăm să înmulțim astfel de acțiuni.

Chiar TU poți să te oprești să lași acolo o jucărie, un fruct, orice te lasă inima.

Dacă ți-e rușine venim cu tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *