Ziarul care ține cu românul

Activitatea polițiștilor din Județul Alba

Polițiștii din Sebeș au documentat activitatea infracțională a 3 tineri din Alba Iulia și Sebeș care au încercat să pătrundă în locuința unui cetățean din Sebeș, pentru a fura. Pentru că au fost surprinși de proprietar, în timp ce încercau să intre în casă, unul dintre tineri l-a lovit cum pumnul în față. Acesta va fi cercetat, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de tâlhărie.

Sebeș

La data de 7 septembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș i-au identificat pe 3 tineri de 16, 18 și 23 de ani, din Alba Iulia și Sebeș, ca persoane bănuite de săvârșirea unor fapte de tentativă de tâlhărie, tentativă de furt calificat și conducere fără permis.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în dimineața zilei de 5 septembrie, în jurul orei 06,00, ar fi escaladat gardul unei locuințe din Sebeș, cu scopul de a pătrunde în casă, pentru a fura. În timp ce încercau să intre în casă, cei 3 tineri au fost surprinși de proprietarul casei, iar pentru a-și asigura scăparea, tânărul de 18 ani l-a lovit pe bărbat, cu pumnul, în zona feței.

În cele din urmă, cei 3 tineri au fugit, fără să reușească să sustragă ceva și au folosit un autoturism împrumutat, pe care l-au condus, doi dintre ei, pe rând, fără ca vreunul să posede permis de conducere.

Față de tânărul de 18 ani, polițiștii au luat măsura reținerii, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de tâlhărie și conducere fără permis, iar ulterior a fost prezentat în fața procurorilor și judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sebeș, care a dispus cercetarea lui în stare de arest preventiv.

Ceilalți doi tineri vor fi cercetați în stare de libertate, pentru tentativă de furt calificat, iar în plus, cel de 23 de ani, pentru conducere fără permis.

Cei 3 sunt aceleași persoane identificate de polițiștii din Alba Iulia, ca bănuiți de furtul unor scule, în valoare de 19.300, dintr-o casă în construcție din Alba Iulia.

 

Informații de background:

 La data de 5 septembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia i-au identificat pe trei tineri, de 16, 18 și 23 de ani, din Alba Iulia și Sebeș, ca persoane bănuite de săvârșirea unui furt dintr-o casă în construcție, faptă în legătură cu care poliția a fost sesizată în dimineața aceleiași zile.

Se pare că, în noaptea de 04/05 septembrie 2019, profitând de faptul că unul dintre ei a lucrat, ca și zilier, la amenajarea casei și știa unde este lăsată cheia de acces, ar fi pătruns în interior și ar fi sustras mai multe scule electrice, a căror valoare a fost estimată la 19.300 de lei.

Inițial, polițiștii i-au reținut pe doi dintre tineri (cel de 16 și cel de 18 ani), pentru furt calificat, iar ulterior l-au reținut și pe cel de 23 de ani, care se sustrăgea cercetărilor și de la care au fost recuperate sculele.

Pentru că păgubitul si-a exprimat intenția de a-și retrage plângerea odată cu recuperarea prejudiciului, cei 3 au fost puși în libertate.

 

Polițiștii din Sebeș l-au prins, în mod operativ, pe hoțul unei biciclete. Aceasta a fost restituită proprietarului.

La data de 7 septembrie 2019, în jurul orei 18.00, un cetățean din Sebeș a sesizat Poliția Municipiului Sebeș cu privire la faptul că, în aceeași zi, i-a fost furată bicicleta pe care o lăsase nesupravegheată în fața unui local public din oraș.

În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la ordine publică, a fost identificat un bărbat de 35 de ani, din municipiul Sebeș, asupra căruia a fost găsită bicicleta sustrasă.

Aceasta a fost restituită păgubitului, iar polițiștii i-au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, bărbatului care a sustras-o.

 

Mandat executat

La data de 6 septembrie 2019, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Alba au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii care îl privește pe un tânăr de 22 de ani, din Alba Iulia.

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate, de 3 ani și 4 luni închisoare, pentru pornografie infantilă.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

Acţiune cu efective suplimentare, la Blaj

Polițiștii din Blaj au organizat o acţiune cu efective mărite, în municipiul Blaj şi pe raza localităţilor rurale arondate. Au fost legitimate 144 de persoane, controlate 110 autovehicule şi constatate, în flagrant, 3 infracțiuni. 

În zilele de 7 și 8 septembrie 2019, Poliţia Municipiului Blaj au organizat o acţiune cu efective suplimentare, în municipiul Blaj şi în localităţile rurale arondate acestuia.

Cu această ocazie au fost legitimate 144 de persoane şi au fost controlate 110 autovehicule și 4 societăţi comerciale.

Poliţiştii au constatat 3 infracţiuni, toate în flagrant delict și au constatate 130 de abateri de natură contravenţională, sancționate cu amenzi în valoare totală de 50.805 lei, din care 19 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea  publică, 107 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 3 la Legea 333/2003 privind paza bunurilor, iar restul la alte acte normative.

De asemenea, în cadrul acestei acţiuni au fost reţinute 5 permise de conducere.

 

Au pus în pericol siguranța traficului rutier

 La data de 07 septembrie 2019, în jurul orei 11:15, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei l-au depistat pe un bărbat de 54 de ani, din comuna Jidvei, județul Alba, în timp ce conducea un moped, prin localitatea Tătârlaua, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fără ca mopedul să fie înmatriculat în circulație.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

Blaj

La data de 3 septembrie 2019, în jurul orei 20.20, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, l-au depistat, pe raza localității Tău, comuna Roșia de Secaș, pe un bărbat de 47 de ani, din comuna Roșia de Seceș, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ocna Mureș

La data de 7 septembrie 2019, în jurul orei 21.30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș l-au depistat pe un bărbat de 30 de ani, din comuna Luna, județul Cluj, în timp ce conducea, pe raza comunei Lunca Mureșului, un moped neînmatriculat, fără să posede permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării mopedistului, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducere sub influența alcoolului.

Aiud

 La  data de 7 septembrie 2019, în jurul orei 01.30, polițiștii din Aiud au intervenit, pe  strada Transilvaniei din municipiu, pentru soluționarea unui accident rutier.

Un bărbat de 33 de ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism, la efectuarea unui viraj spre stânga, nu a acordat prioritate unui autoturism care circula regulamentar, din sens opus, condus de un tânăr de 32 de ani, din județul Maramureș, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului, un tânăr, pasager în cel de-al doilea autoturism, a suferit leziuni corporale ușoare.

În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, pentru tânărul care a provocat accidentul a rezultat valoarea de 0,43 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta din urmă, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

La data de 08  septembrie 2019, în jurul orei 13.55, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control  al traficului rutier pe raza localității Benic, la intersecția DJ 107 K cu DC 77 l-au depistat pe un bărbat de 50 de ani, din comuna Perișoru, județul Călărași, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 2,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Cugir

La data de 8 septembrie 2019, în jurul orei 22.12, polițiștii din Cugir au intervenit pentru soluționarea unui eveniment rutier produs pe raza orașului Cugir, soldat cu pagube materiale.

Un bărbat de 75 de ani, din localitatea Mănărade, în timp ce conducea un autoturism pe strada I.L. Caragiale din Cugir a efectuat o manevră de mers înapoi fără să se asigure și a acroșat cu spatele un alt autoturism, care era staționat, rezultând doar pagube materiale.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

 

Material lemnos confiscat în urma unui control în teren

La data de 6 septembrie 2019, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, împreună cu silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Gârda, au făcut un control, în teren, pe raza comunei Gârda de Sus.

Cu ocazia controlului, în locul numit “Voioagă”, a fost găsită cantitatea de 9,7 metri cubi de cherestea, de esență rășinoasă, pentru care deținătorul, un bărbat de 39 de ani, din Gârda de Sus, nu a putut prezenta documente legale de proveniența.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, în conformitate cu prevederile Legii 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar cheresteaua a fost confiscată.

 

Ordin de protecție provizoriu

 Polițiștii din Sebeș au emis ordin de protecție provizoriu împotriva unui tânăr care și-a agresat concubina si pe sora acesteia.

La data de 08 septembrie, în jurul orei 11.44, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că la un imobil de pe strada Macului s-a produs un scandal.

Polițiștii au intervenit și au aplanat conflictul, iar în urma cercetărilor efectuate au constatat că un bărbat de 27 de ani și-a agresat concubina și pe sora acesteia, o tânără de 33 de ani, din Sebeș, care a intervenit pentru a o apăra.

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie, iar polițiștii au emis, pe numele său și un ordin de protecție provizoriu prin care i-au interzis să se apropie de concubina sa.

 

Accidente rutiere

La data de 8 septembrie 2019, în jurul orei 00:30, pe DN 75, pe raza localității Sălciua de Sus, un tânăr de 19 ani, din Sălciua de Jos, în timp ce conducea un autoturism, în direcția Turda – Câmpeni, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un zid de piatră și beton.

În urma accidentului, tânărul a suferit mai multe leziuni și a fost transportat la spital.

Acesta a fost testat de polițiști, cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.

La data de 9 septembrie 2019, în jurul orei 00.13, polițiștii din Baia de Arieș au intervenit la un eveniment rutier, sesizat prin 112, produs pe DN 75, pe raza localității Baia de Arieș.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că un bărbat, de 51 de ani, din Baia de Arieș, în timp ce conducea un autoturism, în direcția Turda – Câmpeni, nu  a adaptat viteza la condițiile de drum și într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra acestuia, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat la o diferență de nivel de aproximativ 10 metri față de DN 75.

În urma accidentului, conducătorul auto a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Acestuia i-au fost recoltate mostre de sânge, pentru a se stabili dacă a fost sau nu sub influența băuturilor alcoolice.

Cercetările sunt continuate.

 

Amplasarea radarelor în data de 10 septembrie 2019

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Cogito ergo sum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *