Ziarul care ține cu românul

Cercetați pentru efectuarea de operațiuni neautorizate cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive

CERCETAȚI PENTRU EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI NEAUTORIZATE CU SUBSTANȚE SUSCEPTIBILE DE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE

 

          Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, au documentat activitatea infracțională a trei persoane bănuite de efectuarea de operaţiuni neautorizate cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată şi cu circumstanţe agravante (săvârşirea faptei de trei sau mai multe persoane împreună şi respectiv săvârşirea infracţiunii de către un infractor major, dacă aceasta a fost comisă împreună cu un minor).

La data de 10 iunie 2020, polițiști și procurori din Galați au efectuat mai multe percheziții domiciliare, pe raza județelor Galați, Bacău, Vrancea și Brașov, la imobilele folosite de un bărbat și două femei, bănuiți că ar fi comercializat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, folosind și minori pentru realizarea propriu-zisă a tranzacțiilor și încasarea sumelor de bani de la consumatori.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate documente și medii de stocare, precum și fragmente de substanță vegetală mărunțită, conținând cannabinoid sintetic.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada octombrie 2018 – iunie 2020, cei trei, acționând în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi procurat, deținut, depozitat și vândut aproximativ un kilogram de substanță vegetală mărunțită, conținând cannabinoid sintetic, folosind pentru realizarea tranzacțiilor și încasarea sumelor de bani, persoane minore.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul în cauză și una dintre femei au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă. Față de cealaltă femeie a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Bacău, precum și jandarmi din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi și Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău „Alexandru ce Bun”.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *