Ziarul care ține cu românul

Şapte cetățeni din Egipt, Algeria și Turcia, opriţi la frontiera cu Ungaria din drumul ilegal spre vestul Europei

Şapte cetățeni din Egipt, Algeria și Turcia, opriţi la frontiera cu Ungaria din drumul ilegal spre vestul Europei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș – judeţul Bihor au depistat şapte cetăţeni din Egipt, Algeria și Turcia, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în state din vestul Europei.

În data de 04.02.2020, în jurul orei 16.50, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș au depistat, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, patru cetăţeni străini care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Cele patru persoane au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Borș, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt trei cetăţeni din Egipt şi unul din Algeria, toți bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani.

În data de 05.02.2020, în jurul orei 04.30, polițiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au depistat, în apropierea liniei de frontieră cu statul vecin, alte trei persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, spre Ungaria.

Acestea au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 21 și 36 de ani.

Totodată, poliţiştii de frontieră au mai stabilit faptul că în ambele cazuri bărbaţii figurau ca fiind solicitanţi de azil în România şi intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în state din vestul Europei.

În ambele situaţii, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *