Ziarul care ține cu românul

CJ Sibiu a achiziționat o nouă stație de oxigen pentru Spitalul Județean

Stația de oxigen a fost închiriată de la Microcomputer Service SA pe o perioadă de 2 luni cu posibilitate de extindere, la o valoare de 12.250 lei/lună + TVA. Stația va asigura un debit de oxigen de minim 29 mc/oră.

Zece ventilatoare mecanice de ATI au sosit deja la spital, iar la sfârșitul săptămânii în curs vor mai ajunge încă 8 ventilatoare. Dotările au fost posibile datorită implicării Ministerului Sănătății, Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și a mediului de afaceri și a comunității locale împreună cu Consiliul Județean Sibiu și SCJU Sibiu. Astfel:

  • șase ventilatoare mecanice noi au fost primite de la Ministerul Sănătății. Ventilatoarele au fost achiziționate de minister printr-o licitație națională. Acestea au fost furnizate de firma General Electric care a livrat, de asemenea și șase circuite complete (consumabile);
  • patru ventilatoare mecanice noi care au fost primite de la Departamentul pentru Situații de Urgență;
  • opt ventilatoare mecanice noi sunt achiziționate de către SCJU Sibiu de la Dutchmed S.R.L., investiția având o valoare de 1.032.920 lei (cu TVA inclus). Banii necesari investiției au provenit dintr-o sponsorizare de 900.000 lei de la Romgaz, diferența fiind asigurată din fondurile proprii ale spitalului. Aceste opt ventilatoare vor fi livrate la finalul acestei săptămâni;

 

Ventilatoarele mecanice sunt destinate pacienților COVID -19 cu foarte grave si foarte grave și vor instalate în cadrul celor două pavilioane modulare destinate pacienților infectați cu SarsCov-2 unde vor funcționa noile posturi de ATI. Ventilatoarele sosite de la Ministerul Sănătății au fost testate și calibrate iar cele care urmează să sosească la finalul săptămânii vor trece prin aceleași proceduri. Pentru funcționarea totalului de 22 de posturi suplimentare, spitalul mai are deja 4 ventilatoare disponibile.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *