Ziarul care ține cu românul

Acțiuni ale polițiștilor din județul Cluj- șofer vitezoman, prins de polițiști

REȚINUT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

 

La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat un conducător auto sub influența alcoolului.

Cel în cauză – un bărbat de 49 de ani, din Floreşti, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, pe breteaua care face legătura dintre Calea Floreşti şi strada Bucium.

În urma testării aparatul etilotest a rezultat o valoare  de peste 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la unitatea medicală în vederea recoltării probelor biologice.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

În cauză continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Update: Bărbatul urmărit  de polițiști și reținut pentru 24 de ore a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către magistrați în cursul zilei de ieri.

SOFER VITEZOMAN – DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

 

La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 22.50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Biroul Rutier, au depistat un tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiul Turda, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Stefan cel Mare, din municipiul Turda, fiind înregistrat cu aparatul radar având viteza de 122 km/h, pe un sector de drum cu limita legală de 50 km/h.

În anul 2016, tânărul în cauză a fost victima unui grav accident de circulație produs pe raza județului Cluj, pe fondul vitezei excesive, acesta fiind atunci pasager în autovehiculul implicat în eveniment.

Conducătorul autovehiculului a fost sancționat contravențional de polițiști, acestuia fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR

 

La data de 27 ianuarie a.c., în intervalul orar 19:00 – 21:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secțiile 2 și 7 Poliție, cu sprijinul Biroului Rutier – au desfășurat activități cu scopul menținerii unui climat de ordine si siguranță publică, a prevenirii și combaterii faptelor de natură contravențională și infracțională.

Acțiunea a fost derulată în zona cartierului Mărăști, pe strada Aurel Vlaicu și a celor din proximitate, rezultând legitimarea a 39 de persoane și controlarea a 25 de vehicule.

Abaterile constatate au impus aplicarea a 16 de sancțiuni contravenționale, iar doi conducători auto au fost depistați și sancționați de către polițiști pentru nerespectarea obligației de a opri autovehiculul la culoarea roșie a semaforului, celor doi fiindu-le reținut permisul de conducere pentru 30 de zile.

Sancțiuni contravenționale au fost aplicate și pentru încălcări ale  unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

La data de 27 ianuarie a.c., polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Dej au desfășurat activități în vederea combaterii nerespectării regimului legal de viteză, urmărindu-se astfel responzabilizarea participanților la traficul rutier, pentru reducerea riscului și a victimizării.

În urma abaterilor participanților la trafic, s-a impus aplicarea a 19 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu OUG 195/2002.

Pentru 2 conducători auto a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată, pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Acțiunile polițiștilor dejeni vor continua, acestea având scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *