Ziarul care ține cu românul

Cluj / Prindere în flagrant și alte activități ale polițiștilor clujeni

Prinşi în flagrant delict în timp ce furau motorină

La data de 11 iulie a.c., în jurul orei 06.30, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secţia 7 Poliţie au intervenit la o sesizare conform căreia agenţii de pază ai unei societăţi comerciale ar fi depistat 2 bărbaţi în timp ce sustrăgeau motorină din rezervoarele unor utilaje aflate în curtea societăţii.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, identificând doi bărbaţi în vârstă de 31 şi 34 de ani, ambii din comuna Petreştii de Sus, judeţul Cluj.

În fapt, cei doi bărbaţi ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale din cartierul Someșeni, prin escaladarea gardului, sustrăgând fiecare câte o canistră cu câte 20 de litri de motorină din rezervoarele utilajelor parcate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

Cercetat pentru furt

La data de 11 iulie a.c., în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Cluj-Napoca au identificat un bărbat de 22 de ani, din comuna Vetiş, judeţul Satu Mare, bănuit de comiterea unui furt.

Acesta este bănuit că, în luna iulie 2016, prin tăierea unui lacăt ar fi pătruns într-o boxă situată la subsolul unui imobil de pe strada Cernei, din municipiul Cluj-Napoca, iar din interior ar fi sustras mai multe undiţe şi alte accesorii de pescuit, în valoare de circa 3.000 de lei.

În prezent, bărbatul este încarcerat în altă cauză.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

Arestat preventiv pentru agresiune sexuală

La data de 11 iulie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Turda au identificat şi reţinut un bărbat de 44 de ani, din municipiul Turda, judeţul Cluj, bănuit de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri.

În fapt, bărbatul este bănuit că în zilele de 6 şi 7 iulie a.c., în timp ce se afla pe raza municipiului Turda ar fi abordat două femei cărora le-ar fi făcut propuneri indecente și le-ar fi atins în zone intime. De asemenea, acesta ar fi săvârșit acte de exhibiționism.

În urma probatoriului administrat în cauză, magistraţii Judecătoriei Turda au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de agresiune sexuală şi ultraj contra bunelor moravuri, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

 

Reţinut pentru conducere sub influenţa alcoolului

Update:

Bărbatul de 30 de ani, din municipiul Turda, depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Câmpiei, din municipiul Turda, cu o concentraţie alcoolică de peste 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore.

La expirarea perioadei de reţinere, bărbatul va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

Cercetările se efectuează sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

Infracţiuni rutiere constatate de polițiști

La data de 11 iulie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 35 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tăşnad, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a reieşit faptul că bărbatul avea o concentraţie de peste 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.


La data de 11 iulie a.c., în jurul orei 13.30, poliţiştii Compartimentului Rutier Huedin au depistat un bărbat 46 de ani, din comuna Negreni, judeţul Cluj, în timp ce conducea pe drumul comunal Valea Caselor –  intersecţie cu D.N. 1 E60 un autoturism care nu avea montate plăcuţele de înmatriculare.

Verificările efectuate de către poliţişti au scos în evidenţă faptul că autoturismul nu era înmatriculat, dar şi faptul că cel aflat la volan avea o concentraţie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută  şi pedepsită de Codul penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *