Ziarul care ține cu românul

Controale desfășurate în Mureș privind respectarea normelor legale impuse pe perioada stării de alertă

În perioada 19-21 iunie a.c., în urma dispozițiilor conducerii Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul județului Mureș, au fost desfășurate acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus.

Acțiunile s-au desfășurat și în județul Mureș, în sistem integrat, pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă la terase, baruri ori unități comerciale unde este semnalată prezența unui public numeros.

La aceste activități au participat peste 240 de polițiști și 16 jandarmi, precum și 72 de polițiști locali, 3 reprezentanți ai Agenției Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 4 reprezentanți ai Ministerului Sănătății și 12 reprezentanți ai Ministerului Muncii.

În total au fost verificate 450 de societăţi comerciale, fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare 8.600 mii de lei, astfel:

– 4 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;

– 4 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, în valoare de 4000 de lei;

– 2 sancțiuni pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese;

– 2 sancțiuni  aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, în valoare de 3000 de lei;

– 1 sancțiune pentru abateri de la normele din domeniul sănătății publice în valoare de 1.600 de lei.

În cadrul acțiunii au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun. Aceste activități au fost desfășurate în principal de către personal din cadrul structurilor de poliție locală.

În urma acțiunilor la care au participat peste 100 de poliţiști locali, au fost aplicate 3 sancțiuni pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecţie de către conducătorul auto și 7 sancțiuni, în valoare de 500 de lei, pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecţie, de către pasageri.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Detectiv Sibiu

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *