Ziarul care ține cu românul

Cruda realitate in care trăim

Facem mitinguri, iesim in stradă, suntem răi, dar la copiii țării cine se gândește?

Ei sunt viitorul nostru, dacă creem monștrii, inseamna că noi suntem niște monștrii.

Odată ce acești copii nu au ce invăța din mediul în care cresc, dar cresc în ură, sărăcie, furtișaguri etc, ei vor fi hoții si criminalii de mâine.

Inainte să facem orice activitate, ar trebui să ne gândim și la semenii noștri, semeni ce nu au nici o vină ca s-au născut in acele familii…

Cifrele seci arată că cei mai săraci copii din Uniunea Europeană sunt copiii României.
În 2018, în România erau 4.214.010 copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani, împărțiți aproape egal între mediul rural și urban.
Din păcate, 41,7% dintre acești copii, respectiv 1.757.242 se află în risc de sărăcie și excluziune socială, conform Eurostat. Este cel mai mare procent de copii din Uniunea Europeană aflați în risc de sărăcie și excluziune socială, aproape dublu față de media europeană de 24,3% și mult peste nivelul din Germania de 18%, Polonia 17,9%, Cehia 14,2% etc.
Dacă ne uităm la condițiile de viață, 30,6% dintre copiii români, aproximativ 1.290.000 de copii, locuiesc în case fără baie sau duș, adică de 13 ori mai mult decât media europeană de 2,4%.
Chiar și în Bulgaria, țară care ocupă locul al doilea în acest clasament al rușinii, procentul copiiilor care locuiesc în aceste condiții este la jumătate, respectiv  15,3% din numărul total de copii. În Polonia, numai 1,9% dintre copii trăiesc în locuințe fără baie sau duș, 1,2% în Danemarca, 0,8% în Croația, 0,7% în Marea Britanie, 0,2% în Belgia și Cehia. În Germania,  Spania, Malta și Suedia, niciun copil nu locuiește în case fără baie sau duș.
Vă rog frumos reflectați cu toții asupra gravitații situației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *