Ziarul care ține cu românul

Dacian Cioloș noul președinte al României?

Rezultatul alegerilor europarlamentare și a referendumului național nu este uimitor pentru că a fost un vot împotriva PSD, care oricum era previzibil după eșecul și erodarea politicii de guvernare social-democrate și transformarea de către sistem a lui Liviu Dragnea ca paratrăznet pentru toate nemulțumirile, ci apariția unui nou lider mesianic scos ca din cutie de către servicii: Dacian Cioloș.

 

Să fi pierdut Iohannis atât de mulți susținători?

Paradoxul politic este că Klaus Iohannis a pierdut moral ascendența europarlamentarelor și a referendumului pentru justiție, deoarece câștigătorul net al acestora a fost Alianța USR PLUS și Dacian Cioloș, iar pierzătorul pe lângă PSD, care era de așteptat, este și PNL ce a pierdut votul popular în marile orașe. Pare incredibil, dar în marile orașe ale țării, electoratul urban activ a votat USR PLUS pe primul loc, nu PNL. Aceste alegeri ne arată că, pe viitor, bătălia politică va fi dată între USR PLUS și PNL pentru prezidențiale și parlamentare.

La Cluj, victoria USR PLUS anunță o schimbare de paradigmă politică. Un partid liberal conservator va fi încolțit de un partid de stânga cu orientare neo-marxistă, care dorește prin vocea unor membri desființarea proprietății private, controlul bisericii și a familiei tradiționale. În spatele lozincii ”hoții la pușcărie” stau de fapt ideologii de extrema stângă de sorginte guevaristo-troțkistă. Acest partid care a capacitat tinerii și populația activă la vot deja visează cucerirea fotoliului de la Cotroceni. Poporul a ales ca întodeauna pe Barabas?

 

Liviu Dragnea era cel mai bun contracandidat pentru actualul președinte

Pentru Klaus Iohannis opoziția unui Liviu Dragnea condamnat penal era comodă pentru un al doilea mandat. De ieri însă, cu un Dacian Cioloș, nepot de securist, și protejat de noua securitate subordonată intereselor marilor companii controlate de Bruxelles și Paris, Klaus Iohannis are o mare problem pentru câștigarea unui al doilea mandat.

Faptul că Cioloș a făcut armata la Securitate pe vremea lui Ceaușescu și a păzit casa disidentei Doina Cornea, este de fapt un atuu pentru destui români nostalgici, care-l percep ca pe un individ cu origini național comuniste. De altfel s-a văzut că înaintea alegerilor atacurile publice ale lui Cioloș la adresa lui Iohannis nu au fost întâmplătoare. Chiar în dimineața ”victoriei” USR PLUS din marile orașe Dacian Cioloș și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale. Pe valul crescător al USR PLUS și al succesului politicii de extremă stânga, Dacian Cioloș are toate șansele să-l trimită la Sibiu pe ocupantul fotoliului de la Cotroceni.

 

Războiul abia acuma începe

Va fi o bătălie înverșunată, iar scena politică românească va fi ocupată de interesele sau divergențele transnaționale dintre Berlin, Bruxelles și Paris. Paradoxal, câștigătorul acestui referendum pentru justiție nu este Klaus Iohannis, ci sălăjeanul, fiu de țăran și nepot de securist, Dacian Cioloș, care este vedeta succesului electoral USR PLUS. Între timp, românii care se opun discursului ”european” dictat de Bruxelles, bineînțeles vor fi trimiși la pușcărie, pentru că justiția e ”independentă”, iar corupția doar apanajul capitalului autohton. Pleacă Iohannis și vine Cioloș?

Articol scris de Ionuț Țene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *