Ziarul care ține cu românul

DGASPC Sibiu – Dreptul la replică

Dezmințire informații apărute în presă

Cu privire la informația apărută în mass-media locală din data de 09.10.2019, prin care opinia publică era informată de închiderea/desființarea Centrului de Plasament Orlat, dorim să facem următoarele precizări:

• Obiectivul DGASPC de închidere a centrelor de plasament din structură este în acord cu Strategia națională pentru protecția și promovarea drepturilor copilului pentru perioada 2014-2020, în următorii ani trebuie închise/desființate un număr de 50 de centre de plasament, CP Orlat fiind primul dintre acestea.

• În momentul de față, Centrul de Plasament Orlat funcționează. În cadrul centrului 58 de copii și tineri beneficiază de măsură de plasament.

• Pentru 25 de copii, am gasit solutia plasamentului acestora in casutele de tip familial ale Asociatiei SOS Satele Copiilor Romania. Pentru acesti copii a inceput o noua etapa, mai buna, mai apropiata de ceea ce inseamna mediul familial. Au sansa sa isi faca noi prieteni, sa creasca si sa se dezvolte cat mai frumos.

În aceste condiții, în vederea unei corecte informări a publicului, DGASPC Sibiu solicită corectarea de îndată a greșelilor de informare din articol, prin publicarea prezentei dezmințiri.

Purtător de cuvânt al DGASPC Sibiu

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

https://ziuaonline.com/detectiv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *