Ziarul care ține cu românul

Donație semnificativă de echipamente medicale pentru SCJU Sibiu

Donație semnificativă de echipamente medicale pentru SCJU Sibiu pe axa Luxemburg-România

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și Consiliul Județean Sibiu sub a cărui autoritate se află SCJU, anunță primirea unei donații substanțiale de echipamente medicale din partea INCCI Luxembourg (Institutul Național de Chirurgie Cardiacă și Intervenție Cardiologică). Donația a fost facilitată de către Lions Club Luxemburg XENIUM, ROMLUX (România Luxemburg Business Forum Asbl) și Lions Bruckenthal Sibiu. Donația  reprezintă un prim pas în implementarea la Sibiu a proiectului SOS – Aorta care are ca obiectiv creșterea calității serviciilor medicale de urgență cardiovasculară pentru locuitorii județului Sibiu și județelor limitrofe.

Un set de echipamente de înalt nivel a fost deja adus la SCJU în vara anului 2019. Dintre acestea, cele mai importante aparate sunt:

  • C-Arm – unitate de imagistică mobilă utilizată în timpul procedurilor chirurgicale pentru care urmează procedurile de omologare și autorizare;
  • consolă de laparoscopie cu 4 canale, instalată în cadrul blocului operator;
  • aparat electronic de monitorizare a pacienților, instalat în cadrul secției Chirurgie II;
  • baloane de contrapulsație – în proces de omologare;
  • sisteme Impella – în proces de omologare;
  • consolă de ablație – în proces de omologare;
  • sistem de supraveghere postoperatorie a pacienților, cu stație și monitoare – în proces de omologare;
  • sternotom electric cu încărcător (5), în proces de omologare;
  • mai multe piese de mobilier, ecrane și echipamente digitale.

 

Donația a fost propusă de către dna. Dr. Gabriela Cozmanciuc, membru și examinator în Consiliului European de Chirurgie Vasculară (ESVS), medic primar chirurgie cardiovasculară, cu 25 de ani de experiență chirurgicală internațională și care colaborează cu SCJU Sibiu încă de la începutul anului 2019. În acest demers un rol deosebit au avut Dr. Elisabeta Pletea XENIUM (coordonator al proiectului de distribuție echipamente medicale), Dna Josephine Zoccolo Directorul financiar al INCCI din Luxemburg, Dna. Pascale Bartz, fostă președintă a XENIUM, Stefan Chorus fost președinte XENIUM și Director General al Streff Logistics, Răzvan-Petru Radu, Președinte ROMLUX Asbl. Transmitem, de asemenea, mulțumiri și Consulului Onorific al Marelui Ducat al Luxemburgului, Daniel Plier. Totodată, amintim partenerii români: SCJU Sibiu – Dr. Gabriela Cozmanciuc, TOTAL NSA Logistics firmă care a asigurat transportul gratuit al echipamentelor, AMCHAM reprezentată de Anca Harasim, ROMLUX Asbl reprezentat de Dr. Daniel Purghel, Hospice Casa Speranței, reprezentată de Mirela Nemțanu, – Director executiv.

 

Proiectul SOS – Aorta va acoperi o populație de peste 1.300.000 de persoane cu servicii de urgență pentru boli cardiovasculare, precum și servicii de chirurgie cardiacă și vasculară pentru pacienții bolnavi cronici.

 

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *