Ziarul care ține cu românul

Este în curs stabilirea amplasamentelor pentru viitoarele investiţii cuprinse în proiectul SMID

Este în curs stabilirea amplasamentelor pentru viitoarele investiţii cuprinse în proiectul SMID

 

În zilele de 19 şi 20 mai, echipa Unității de Implementare a Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) în județul Brașov, din cadrul Consiliul Județean Brașov, împreună cu consultantul – SC EPMC Consulting SRL, liderul Asocierii SC EPMC Consulting SRL – SC FINTECH ADVISERS SRL, a desfășurat întâlniri de lucru în vederea stabilirii amplasamentelor propuse a fi realizate în judeţul Braşov, în cadrul proiectului. Aceste întâlniri au avut loc atât în teritoriu, cât și în municipiul Brașov, cu scopul de a prezenta reprezentanţilor unităților administrativ-teritoriale caracteristicile terenurilor pentru viitoarele amplasamente ale stațiilor de transfer și centrelor de colectare cu aport voluntar.

Centrele de colectare cu aport voluntar se vor construi în fiecare localitate urbană sau acolo unde numărul de locuitori o impune. Crearea acestor centre oferă posibilitatea cetățenilor de a depune în mod gratuit diferite categorii de deșeuri (printre care și deșeuri voluminoase, ca mobilă, aparatele electrocasnice mari etc.).

În contextul emiterii unui punct de vedere, atât de la Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, cât și de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului, care determină reanalizarea posibilității de depozitare la nivelul județului Brașov, în cadrul acestor întâlniri s-a discutat și despre posibilitatea amplasării unui Centru de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) în proximitatea depozitului ecologic existent.

CMID cuprinde tratarea mecano-biologică, sortarea şi compostarea deşeurilor, şi reprezintă investiția cea mai importantă în cadrul proiectului SMID în județul Brașov. Acest obiectiv va aduce avantaje importante din punct de vedere economic – venituri la bugetul local, locuri de muncă nou create etc., pentru localitatea pe raza căreia va fi amplasat.

Totodată, Consiliul Județean Brașov a depus prima versiune a Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor (PJGD) aferent județului Brașov, în vederea avizării la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov.

„Stabilirea amplasamentelor pentru investițiile propuse în cadrul proiectului SMID la nivelul județului Brașov este o condiție esențială în vederea definitivării Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor și elaborării studiului de fezabilitate aferent SMID. Aceste documente vor sta la baza cererii de finanțare pentru proiectul sus-menționat, pe care urmează s-o depunem în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare”, spune Tóásó Imelda, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *