Ziarul care ține cu românul

Exclusivitate/ Șoc la Șelimbăr – Arhitect șef reținut

Așa cum Ziua Online v-a obișnuit cu exclusivitățile, pe surse, în cursul zilei de joi 16.01.2020, un cunoscut arhitect șef din Comuna Șelimbăr județul Sibiu, a fost reținut pentru 24 de ore.

R. H. ar fi acuzat de fapte de corupție în formă continuată, astăzi 17.01.2020 urmând să fie prezentat pentru prelungire. Acesta se pare că cerea ,,comisioane” pentru  aprobarea anumitor proiecte.

Comuna Șelimbăr este cunoscută pentru fapte de corupție, în vara anului 2019 fiind ănregistrat un caz asemănător. Exclusivitate nimic nu se mai pate concesiona fara interventii 10.000 de euro pila.

În cursul lunii aprilie 2019, a fost înregistrat un denunţ din partea unei persoane de sex masculin, în vârstă de 42 de ani, prin care se aducea la cunoştinţa organelor de urmărire penală faptul că, în acea lună, cu ocazia unei întâlniri întâmplătoare, numitul C.E.N., aflând că denunţătorul este interesat de obţinerea unui teren în concesiune, i-ar fi pretins acestuia suma de 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici din cadrul Primăriei Comunei Şelimbăr, jud. Sibiu, şi pentru a-i determina pe aceştia să îi atribuie denunţătorului un astfel de teren în concesiune, fiind astfel efectuate cercetări penale sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de influenţă, prev. şi ped. de art. 291 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 din Legea nr. 78/2000.

Din cercetările efectuate în cauză s-a reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie – iulie 2019, inculpatul C.E.N., afirmând în mai multe rânduri că îi sunt cunoscuţi funcţionarii publici din cadrul Primăriei Comunei Şelimbăr, jud. Sibiu, printre care şi primarul acestei comune, i-a pretins denunţătorului suma de 10.000 de euro cu titlu de preţ al influenţei, asigurându-l pe acesta din urmă că, în schimbul acestei sume de bani, care ar ajunge la funcţionarii publici cu atribuţii în domeniul concesionării unor suprafeţe de teren de pe raza acestei comune, îi poate determina pe aceştia să îi atribuie în concesiune, în condiţii avantajoase, o suprafaţă de teren în cartierul Tineretului din localitatea Şelimbăr, jud. Sibiu.

REVENIM CU DETALII:

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

https://ziuaonline.com/detectiv

Foto: arhiva personală

EXCLUSIVITATE / Nimic nu se mai poate concesiona fără ,,intervenții” – 10.000 de Euro ,,pila”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *