Ziarul care ține cu românul

Exercițiu de amploare la Sibiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, sărbătorește, pe 28 februarie, Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1930, publicat la 23 martie 1933, în Monitorul Oficial al României ca „Regulamentul Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, acest moment fiind considerat data de naştere a Protecţiei Civile în România.

Această zi aniversară va fi marcată  printr-o serie de activități specifice misiunii de salvatori și dedicate informării și modului de comportare a cetățeanului în diferite situații de calamitate.
Preliminar zilei de sărbătoare, în data de 27 februarie, ora 11.00,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  desfășoară un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la sediul Primăriei municipiului Sibiu, din Piața Mare, în colaborare cu Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Municipiului Sibiu,  Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, Crucea Roşie Sibiu și Poliţia Locală Sibiu.
Simularea are ca scenariu un incendiu produs la ultimul nivel al clădirii Primăriei municipiului Sibiu, generat de afectarea instalației electrice a construcției, în urma prăbușirii parțiale a acoperișului, sub greutatea masivă a zăpezii. De asemenea, mai multe victime au fost surprinse în clădire și nu se pot evacua. Pe lângă sediul primăriei, scenariul prevede faptul că sunt afectate și clădiri administrative și individuale aflate în vecinătate.
În urma extinderii incendiului, ultimul nivel al clădirii Primăriei municipiului Sibiu se va inunda cu fum și gaze toxice, situație simulată cât mai real posibil prin folosirea fumigenelor. Vor fi montate corturi de prim ajutor și triaj în proximitatea obiectivului incendiat.
În acest context, recomandăm cetățenilor care tranzitează zona centrală să nu intre în panică și să respecte indicațiile forțelor aflate la fața locului. De asemenea, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, atenționăm participanții la trafic să ia măsuri de conduită preventivă.
Pe parcursul acestui exercițiu de amploare, se vor urmări permanent modul de reacționare/comportare al personalului Serviciului pentru Situații de Urgență al Primăriei municipiului Sibiu, precum și modalitățile de intervenție promptă și profesionistă a pompierilor și structurilor de sprijin, toate acestea în contextul unei situații meteo dificile specifică lunii februarie, cu temperaturi negative și căderi masive de precipitații sub formă de ninsoare.
În data de 28 februarie, porțile subunităților inspectoratului vor fi deschise pentru vizitatorii dornici să cunoască activitatea pompierilor din județul Sibiu, iar cadrele militare care s-au distins în activitatea desfășurată vor fi recompensate cu înaintarea în gradul următor înainte de termen și acordarea de diplome și plachete. De asemenea, săptămâna 25 februarie – 3 martie 2019 este dedicată informării preventive și promovării carierei militare în unitățile de învățământ.
                                                                                                                                                                                                                                                 Purtător de cuvânt  Cpt. Cristina Criveanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *