Ziarul care ține cu românul

Exercițiu organizat de ISU Sibiu

În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea temeinică a forțelor, astăzi ,13 iunie a.c., începând cu ora 10 , Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un operator economic , situat în municipiul Sibiu , str. Drumul Ocnei.

Scenariul stabilit a fost ”stingerea unui incendiu izbucnit la camera de depozitare a deșeurilor periculoase situată în cadrul halei principale cu pericol de extindere și explozie datorită substanțelor combustibile depozitate.”

Întreg personalul aflat în interiorul halei s-a autoevacuat în cel mai scurt timp conform planului de apărare împotriva incendiilor al societății, iar trei persoane au fost surprinse de incendiul în interiorul halei fiind evacuate, în siguranță, ulterior de către salvatorii sibieni.

Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat.

Intervenția a fost dificilă din cauza pericolelor existente și a gradului ridicat de risc existent datorită domeniului de activitate a societății respective colectare, depozitare și transport substanțe periculoase.
La acest exercițiu au participat peste 30 de pompieri militari și paramedici cu 7 autospeciale ( stingere cu apă și spumă, descarcerare, salvare victime multiple și de asistență medicală specializată).

În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public , asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.

PURTĂTOR DE CUVÂNT  Slt. Alina VOINA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *