Ziarul care ține cu românul

Florin Călinescu și Vlad Soare, proiect comun: Metropola verde București – Ilfov

Florin Călinescu și Vlad Soare, proiect comun: Metropola verde București – Ilfov

 

Florin Călinescu, Președintele Partidului Verde și Vlad Soare, Președinte AMBI, au semnat ieri protocolul de asociere a Partidului Verde și a Asociației Metropolitane București-Ilfov pentru alegerile locale din acest an. Astfel, proiectul AMBI devine proiectul politic asumat de Partidul Verde pentru alegerile locale din București și Ilfov.

 

Toți membrii AMBI se înscriu în Partidul Verde și pregătesc implementarea proiectului la nivelul întregii comunități.

 

Vlad Soare va fi prim-vicepreședinte al Partidului Verde și candidatul formațiunii pentru președinția Consiliului Județean Ilfov. În perioada următoare va fi anunțat candidatul Partidului Verde pentru Primăria Capitalei.

Proiectul nostru comun are un obiectiv clar: crearea Metropolei Verzi București-Ilfov. Sunt patru obiective și principii pe care niciun partid, cu excepția Partidului Verde, nu și le asumă:

1.   București-Ilfov, o singură comunitate

Vrem ca București și Ilfov să fie o comunitate neîngrădită de împărțirea administrativ-teritorială din hârtii. Suntem și ne comportăm ca o singură comunitate. Vrem eliminarea modelelor comuniste și vrem să reducem corupția din administrație.

Ne propunem o administrație publică locală pe model occidental, o administrație suplă, cu mai puțini funcționari publici, care să nu risipească banul cetățeanului, așa cum se întâmplă astăzi. Vrem o administrație care să nu servească clientela politică și care să nu fie la cheremul partidelor mamut, care nu fac nimic altceva decât să își împartă între ei banul public.

2.    Zero Sectoare, Zero Poluare – desființăm sectoarele Municipiului București, aceste uriașe aparate de tocat bani și de produs hârtii și proceduri fără sens.

52% dintre bucureșteni își doresc desființarea primăriilor de sector, pentru că ne costă mult și degeaba.

Un miliard de lei în fiecare an e cheltuit cu întreținerea primăriilor de sector, în loc să fie folosit pentru drumuri, spitale, școli sau grădinițe! Un miliard de euro în plus pentru un mandat de 4 ani – cu acești bani se rezolvă multe probleme pentru care, acum, ni se spune că nu sunt bani!

3.    Implementăm conceptul de smart city și smart region oferind soluții și proiecte integrate la nivelul întregii comunități. 

Smart city și smart region nu înseamnă doar transport alternativ, ci rezolvarea optimă a problemelor comunității: să eliminăm absurdele vize de flotant făcute doar pentru a avea acces la școli, grădinițe sau spitale, să eliminăm birocrația fără sens care ne costă timp și bani, să înlocuim uriașul aparat administrativ creat doar pentru ca actualele partide să își pună oamenii în funcții plătite din banii noștri, ai contribuabililor.

Eliminând costurile inutile cu administrațiile fragmentate, se pot face investiții în infrastructură și servicii de care să beneficieze întreaga comunitate.

4.    Fără PRAF în București și Ilfov!

Vrem o comunitate sănătoasă, fără praf pe străzi și în mentalități. Din cauza traficului infernal și a noxelor, a gropilor de gunoi neadministrate, a poluatorilor care încalcă normele și a unui management al deșeurilor dezastruos, comunitatea noastră se sufocă. La fel cum se sufocă sub o administrație supradimensionată, incompetentă și ineficientă, sub stive de hârtii și dosare cu șină.

E timpul ca babilonul administrativ să dispară. Avem nevoie de o reformă administrativă deșteaptă care să aibă în centrul ei cetățeanul și interesele lui. Și care să înceapă cât mai repede.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *