Ziarul care ține cu românul

Gazul metan oprit în Râmnicu Vâlcea

În contextul întreruperii alimentării cu gaz metan a consumatorilor casnici din zona Centrală și zona Nord din municipiul Râmnicu Vâlcea, angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea recomandă luarea următoarelor măsuri pentru prevenirea unor situații nedorite :

 

  • Dacă în locuinţă se simte miros de gaz, nu folosiţi instalaţia electrică şi nu aprindeţi bricheta, chibritul etc. Deschideţi larg fereastra pentru a aerisi bine încăperea, şi dacă mirosul persistă, anunţaţi echipele de intervenţie specializate.
  • Nu lăsaţi în funcţiune şi nesupravegheate aparatele de încălzire sau preparare a hranei (sobă, aragaz etc.) care utilizează gaze combustibile!
  • Pe timpul funcţionării aparatelor care utilizează gaze, asiguraţi ventilarea încăperilor în care sunt amplasate;
  • Pentru verificarea etanşeităţii instalaţiei şi a racordurilor utilizaţi numai soluţie de apă şi săpun şi nu flacără;
  • Din cauza unui curent de aer sau a unui lichid care se poate revărsa dintr-un vas aflat pe foc ori, scăderii presiunii gazului metan pe instalaţie, exista riscul stingerii flăcării, gazele combustibile nearse acumulându-se în încăperi în cantităţi ce pot forma amestecuri explozive, creând riscul producerii unor explozii violente;

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *