Ziarul care ține cu românul

Gest inedit la Spitalul din Alba Iulia

Proiect de voluntariat inedit, la Spitalul din Alba Iulia.

Petreceri pentru pacienții internați în cadrul secției de Pediatrie, în fiecare miercuri. Baloane, picturi pe față, jocuri și povești.

În fiecare miercuri, copiii internați în cadrul secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au parte de o petrecere a lor. Cu acordul conducerii unității medicale, o tânără voluntară din oraș, Iulia Guș. Dna. Iulia a gândit și pus în practică un proiect de înveselit pacienții mai mici, pentru a le transforma experiența din spital într-una cât mai plăcută.

Acțiuni inedite

Prima acțiune din cadrul proiectului a avut loc miercuri, 12 iunie, iar feedback-ul a fost așa cum ne așteptam, cu multe zâmbete și veselie. Îmbrăcată într-un costum colorat de clovn, timp de o oră, dna. Iulia a reușit să transforme atmosfera din saloane într-una caldă și prietenoasă. Cu ajutorul acestui gest, copiii reușesc să treacă mai ușor peste problemele de sănătate.

 

Fericire pentru cei mici cât și pentru cei mari

Cei mici au primit baloane modelate după gustul lor, s-au transformat în tigri, Spider-Man sau vrăjitori și apoi au pornit pe holul secției la ”vânătoare de urși”.

Atât copiii, cât și părinții, s-au arătat foarte încântați să o cunoască pe Iulia, dar și de ideea acestui proiect. Menționăm că în cadrul picturilor se folosesc produse profesionale care nu sunt toxice, fără parabeni sau conservanți. Aceste culori se îndepărtează de pe piele cu apă caldă și săpun, și nu pătează hainele. Picturile sunt de mici dimensiuni și se realizează pe mânuțele copiilor și pe față, doar cu acordul părinților.

”Știu că vindecarea unui pacient ține și de starea lui de spirit, așadar sunt convinsă că acest proiect va fi bine primit de către toți copiii și părinții din spital”, spune Iulia, cea care își dăruiește o parte din timpul ei liber, cu speranța că poate ajuta la recuperarea mai rapidă a micilor pacienți.

Dna. Iulia este persoana potrivită, la locul potrivit. Nu doar că este pe placul copiilor, ci este și pregătită pentru a lucra cu ei. În 2014 a lansat o agenție de evenimente pentru copii, iar în decursul anilor a absolvit cursuri de ”Baby sitter” , ”Consilier în carieră” și ”Formator”, care atestă și în scris formarea ei în domeniu.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *