Ziarul care ține cu românul

Textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Giurgiu

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 700 de articole textile și de încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară, ascunse în compartimentele pentru bagaje ale unor autocare.

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în două autocare, în compartimentele destinate bagajelor, cantitatea totală de 721 articole textile și încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci, cu vârste de 20, respectiv 25 de ani. Persoanele în cauză au declarat că transportau bunurile pentru diverse persoane, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că produsele  sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 110.900 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

Cetățean turc cu document de călătorie falsificat, depistat la P.T.F. Giurgiu

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean turc, care a încercat să intre ilegal în ţară, folosindu-se de un pașaport falsificat, cu scopul de a ajunge în Germania

 

În data de 30.01.2020, în jurul orei 23.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, călătorind ca pasager într-un autocar aparținând unei firme de transport internațional ce efectua curse regulate pe ruta Istanbul – București, cetățeanul turc V.C., în vârstă de 25 de ani, care a prezentat la controlul de frontieră un pașaport turcesc simplu.

În urma verificării documentului, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că asupra documentului  s-a intervenit chimic și mecanic, prin lipirea unui colant peste ştampile aplicate de autorităţi.

Persoana în cauză a declarat că a recurs la această metodă deoarece îi fusese refuzată anterior intrarea în România pentru că nu îndeplinea condiţiile legale și intenţiona să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *