Ziarul care ține cu românul

Grupare infracțională specializată în trafic de droguri, destructurată

GRUPARE INFRACȚIONLĂ SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE DROGURI, DESTRUCTURATĂ

 

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combaterea Crimei Organizate, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. din Vâlcea, au organizat și desfășurat o acțiune de amploare, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în vederea comiterii de infracțiuni. La acțiune au participat și ofițeri ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din I.G.P.R..

În dimineața zilei de 28 mai a.c., polițiștii au pus în aplicare 31 de mandate de percheziții domiciliare, pe raza județelor Vâlcea, Ilfov, București și Giurgiu, la domiciliile unor persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracțional organizat.  De asemenea, au fost puse în aplicare și 32 de mandate de aducere.

De la locuințele vizate au fost ridicate, în vederea confiscării, 500 de grame de fragmente vegetale, 150 grame praf alb, peste 10.000 de lei, 600 de usd, 240 de euro, două hârtii de 50 de euro posibil falși, 55 de telefoane mobile, 34 de cartele SIM, 26 de carduri bancare, laptopuri, tablete, stick-uri și carduri de memorie, cântare, grindere, înscrisuri și documente bancare. De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător pe 6 autoturisme de lux.

Din cercetări a rezultat faptul că, în primăvara anului 2019, un bărbat de 39 de ani, din județul Ilfov, ar fi constituit un grup infracțional, în vederea comiterii traficului de droguri de risc, grup la care au aderat mai multe persoane.

Pe perioada documentării activității infracționale desfășurate de acest grup, s-a reușit capturarea a aproximativ 59 kg. de cannabis  și 1 kg. de cocaină. De asemenea, au fost descoperite 80 de conturi bancare, deschise în diferite state europene, în care au fost virate aproximativ 2,6 milioane de euro, bani ce ar fi provenit din comiterea de infracțiuni.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de risc și mare risc, trafic de droguri de mare risc, fraudă informatică și spălare de bani, fapte reținute în sarcina a 35 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea și jandarmi.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *