Ziarul care ține cu românul

În județul Sibiu se caută 10 asistenți maternali profesioniști

În județul Sibiu se caută 10 asistenți maternali profesioniști

“Sufletul se vindecă atunci când eşti în preajma copiilor”, scria Mihailovici Dostoievski.

            Sunt foarte mulţi oameni pe acest pământ care au trăit aceste cuvinte şi care le trăiesc. Sunt oameni care iubesc copiii şi ajung să îşi dedice întreaga viaţă creşterii lor. În această categorie intră şi asistenţii maternali, acei oameni, femei, bărbaţi, care primesc în îngrijire suflete pe care le educă, le ocrotesc ca pe propriii lor copii.

În judeţul Sibiu sunt 150 de asistenţi maternali profesionişti care au în grijă 247 de copii, 26 dintre aceştia fiind copii cu dizabilităţi.

În ţara noastră, profesia de asistent maternal este reglementată prin lege. Asistenţii maternali au o relaţie contractuală cu direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului pentru îngrijirea pe perioadă determinată a unui copil aflat în situaţii de risc, până la identificarea unei soluţii definitive. Asistenţa maternală a fost şi rămâne în continuare alternativa cea mai viabilă la instituţionalizare atunci când familia nu poate să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copilului.

            La nivel naţional  se implementează  proiectul  “TEAM – UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” pentru a atrage cât mai multe persoane spre calificarea în meseria de asistent maternal profesionist.  Aceste persoane vor avea un contract de muncă şi vor avea în îngrijire cel puţin un copil.

            20 de persoane din județ au devenit, în ultimul an, asistenți maternali profesioniști pentru 21 de copii lăsați în grija statului.
Anul acesta, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu își propune recrutarea a cel puțin 10 persoane, pentru a deveni asistenți maternali profesioniști.
Mai multe detalii/informații referitoare la condițiile de atestare ca AMP și facilități, se pot obține de
 la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu (Sibiu, str. Mitropoliei, nr.2), la Serviciul Management de caz pentru Asistenţă Maternală (tel.0269.23.20.66 int.43) sau la numărul de telefon 0751174404

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *