Ziarul care ține cu românul

Incendii în județul Vâlcea

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit pentru stingerea a cinci incendii produse la vegetație uscată. Acestea au avut loc în localitățile: Șirineasa sat Luncavățului (29.25 ha), Drăgășani (4 ha).; Măldărești, (0,1 ha. și o anexă gospodărească); Ștefănești sat Dobrușa (3.5 ha.), și Băbeni (7 ha de litieră de pădure de salcâm și culturi de lucernă).

De la începutul lunii și până în prezent, totalul incendiilor de vegetație uscată la care au intervenit doar pompierii militari din cadrul ISU Valcea este de 78. Pe lângă vegetația uscată au mai fost afectate: o casă de locuit în Bărbătești, anexe în Șirineasa, Stoilești și Crețeni, lanuri de porumb în Drăgoești și Frâncești.

În majoritatea cazurilor, cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Având în vedere faptul că majoritatea incendiilor, din ultima perioadă, s-au produs la vegetaţie uscată, iar la baza izbucnirii acestora a stat neglijenţa, amintim ca arderile de vegetație sunt interzise, iar în afara acestor perioade se impune ca acestea să nu se facă atunci când este vânt.

 

Detectiv

 

 

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *