Ziarul care ține cu românul

Înșelată prin metoda ACCIDENTUL

Vârstnică păgubită cu 10.000 de lei.

Polițiștii sibieni le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.

Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

 

Atenţie!

Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, ultima faptă de acest gen a fost înregistrată la data de 9 aprilie a.c., când o femeie în vârstă de 77 de ani, din localitatea Rășinari, a fost înșelată cu suma de 10.000 de lei.

În fapt, la data de aprilie a.c., în jurul orei 02,00, femeia a fost apelată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a dat drept procuror.

Acesta i-a spus femeii că fiica acesteia ar fi provocat un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită, iar pentru rezolvarea „situației” are nevoie de 15.000 de lei.

Agent șef adjunct de poliţie Elena Welter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *