Ziarul care ține cu românul

Jaf sau nu in Bucegi? – Paduri condamnate!

Parcul Natural Bucegi, calcat de TIR-uri fara mila.

Pentru a taia legal lemne din pădure și pentru a le vinde ulterior, ai nevoie de o sumedenie de acte. Procedura standard se pare ca este inventata tocmai pentru a descuraja tăierile abuzive – sau pentru a asigura “trasabilitatea lemnului”,  așa cum se spune oficial.

Pe teren, lucrurile nu sunt asa roz cum sunt prezentate opiniei publice, zi de zi iesind din munti zeci de TIR-uri incarcate pana la refuz cu material lemnos.

În Parcul Natural Bucegi, chiar la poalele muntelui, stau de ,,veghe” camioanele incarcate cu lemne asteptand momentul oportun pentru a ,,zburda” spre destinatie pe soselele patriei.

VIDEO:

Accesul interzis ,,publicului neinvitat”

In Parcul National Bucegi, turiștii pot pleca pe trasee montane, unde sunt intampinati de afișe care te anunță că în toată aria Parcului Național, nu ai voie să intri cu „mijloace mecanizate” (adică nu au acces vehiculele cu motor). Daca nu ai voie să faci focul, desigur nu ai voie nici să tai lemne.

Treci ca pieton de o barieră încuiată cu lacăt, alături de care e pus un afiș plin cu asemenea interdicții, mai faci câțiva pași și vezi o zonă unde TIR-urile asteapta incarcate sa plece in cursa.

Arbori ,,transati” la ,,sange” – Parcul Natural Bucegi condamnat?

Aici se află arbori deja tăiați și tranșați precum și o remorcă uriașă, înmatriculată în România, special construită pentru a transporta masă lemnoasă.

Cât de mari sunt pagubele aduse pădurilor de hoții de lemne?

Potrivit informațiilor ajunse în atenția procurorilor DIICOT, rețelele de infractori ar fi sustras din pădurile României, doar în anul 2018, lemn în valoare de 25 de milioane de euro.

Oare exista ,,legaturi” intre angajații Romsilva și infractori?

Intrebările la care ar trebui să răspundă autoritățile sunt urmatoarele:

De ce se permite, chiar cu autorizație, exploatarea forestieră într-un parc național?

De ce pe panourile indicatoare nu se scrie cum se va face reîmpădurirea?

De ce turiștii nu au voie să facă focul în pădure (interdicție absolut firească) dar lângă acest utilaj suspect sunt chiar urme de foc?

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

https://ziuaonline.com/detectiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *