Ziarul care ține cu românul

Județul Timiș sub ape

În contextul precipitațiilor abundente căzute în ultima perioada și ca urmare a creșterilor de debite și niveluri de pe râul Bega, la nivelul județului Timiș se înregistrează efecte în 5 localități (Babșa, Ierșnic, Ohaba Lungă, Lăpușnic și Remetea-Luncă).

Astfel,în localitatea Ohaba Lungă sunt afectate de viitură 17 case, 30 curți și o stradă. Pompierii au salvat cu bărcile patru persoane vârstnice care erau izolate în locuințe din cauza apei. Acestea au fost transportate în siguranță la dispensarul din localitate, unde vor rămâne până la scăderea nivelului apei.

În localitatea Lăpușnic, drumul comunal 93 a fost blocat din cauza apei de pe carosabil, iar o persoană a fost salvată după ce autoturismul în care se afla a fost surprins de viitură.

Pompierii acționează, în continuare, în localitățile Remetea-Luncă, Babșa și Ierșnic pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate

Ca urmare a creșterii cotelor pârâului Miniș și a râului Bega, în zona localității Babșa se acționează preventiv pentru supraînălțarea digului de protecție cu saci de nisip. La fața locului se află pompieri, angajați ai primăriei și ai Administrației Bazinale de Apă Banat.

La nivelul ISU Timiș a fost activată grupa operativă și au fost suplimentate echipajele de intervenție din teren.

Având în vedere avertizările Cod Roșu și Cod Portocaliu pentru mai multe râuri de apă din țară, echipajele ISU împreună cu reprezentanții Apelor Române monitorizează zonele de risc la inundații.

Sfătuim cetățenii din zonele vizate de inundații să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase de la nivel național este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU.

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *