Ziarul care ține cu românul

Activități ale polițiștilor din județul Alba- persoană tâlhărită de 2 ori în aceeași seară

Reținuți pentru tâlhărie

 

Polițiștii din Aiud au reținut doi bărbați din județul Ilfov, care sunt bănuiți de tâlhărie. Au încercat să fure mai multe bunuri dintr-un supermarket din Aiud, iar în momentul în care au fost observați de personalul de pază au folosit violența, pentru a scăpa. 

La data de 5 noiembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud i-au identificat pe doi bărbați, de 34 și 35 de ani, din Chitila, județul Ilfov, care sunt bănuiți de săvârșirea unei tâlhării, faptă în legătură cu care poliția a fost sesizată la data de 14 octombrie 2019 de către reprezentanții unui supermarket din Aiud.

În sarcina celor doi s-a reținut că, în după amiaza zilei de 14 octombrie 2019, ar fi pătruns în supermarket și ar fi sustras mai multe produse alimentare și sticle cu băuturi alcoolice, pe care le-au ascuns sub haine, iar în timp ce ar fi încercat să plece din magazin au fost observați de către agentul de pază. Pentru a-și asigura scăparea, unui dintre bărbați l-ar fi lovit pe agentul de pază, cu o sticlă de băutură alcoolică, iar celălalt ar fi împins-o pe o reprezentantă a magazinului care ar fi observat scena și ar fi încercat să intervină pentru a-i împiedica să iasă din supermarket.

Față de cei doi bănuiți, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, urmând ca în cursul zilei de azi, 6 noiembrie, să fie prezentați în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Tâlhărit de două ori, în aceeași seară

Polițiștii din Cugir au reținut un minor și doi bărbați care sunt bănuiți de tâlhărie. Lunea trecută, ar fi profitat de starea de ebrietate a unui bărbat și i-ar fi sustras, prin violență telefonul, cardul, un încărcător și țigările. 

La data de 4 noiembrie 2019, polițiști de investigații criminale din Cugir au obținut informații în legătură cu o posibilă faptă de tâlhărie a cărei victimă a fost un bărbat de 43 de ani, din oraș.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în seara zilei de 4 noiembrie 2019, în timp ce se afla pe strada Victoriei din Cugir, victima a fost abordată de către un minor de 14 ani, care, profitând de starea de ebrietate a acesteia, ar fi agresat-o și i-ar fi sustras telefonul mobil, un încărcător și cardul bancar.

Ulterior, după câteva minute, bărbatul ar fi fost abordat de alți doi bărbați, de 35 și 50 de ani, care i-ar fi cerut țigări, iar pentru că au fost refuzați aceștia l-ar fi agresat și    i-ar fi sustras un pachet de țigări pe care-l avea asupra sa.

Fapta nu a fost reclamată de păgubit la poliție, însă polițiștii au intrat pe fir după ce victima s-a plâns în legătură cu cele întâmplate unui prieten.

Față de minor, care nu este la prima faptă de acest gen și față de cei doi bărbați, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 6 noiembrie, să-i prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Cercetat pentru furt

 

Polițiștii din Alba Iulia l-au reținut pe un tânăr care a profitat de faptul că o femeie nu și-a asigurat ușa locuinței și a furat suma de 400 de lei. Poliția reamintește cetățenilor importanța folosirii unor mijloace de protecție a locuințelor, adecvate.

La data de 05 noiembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, sprijiniți de polițiștii de ordine publică, l-au identificat de un tânăr de 24 de ani, din municipiul Sebeș, ca persoană bănuită de săvârșirea unui furt din locuință sesizat poliției la data de 10 octombrie 2019.

Se pare că tânărul ar fi profitat de faptul că o femeie din Alba Iulia nu și-a asigurat ușa de acces în locuință, iar în după amiaza zilei de 10 octombrie 2019, ar fi pătruns în bucătăria casei și ar fi sustras suma de 400 de lei, care era lăsată într-un corp al mobilei.

Față de tânăr, care nu este la prima faptă de acest fel, a fost luată măsura reținerii, pentru furt calificat, urmând ca în cursul zilei de azi, 6 noiembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului și pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinţe, polițiștii vă recomandă:

 

  • Nu lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!
  • Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele!
  • Nu daţi informaţii despre sumele de bani sau bunurile de valoare pe care le deţineţi!
  • Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri!

A spart vitrina unui magazin pentru a fura mai multe flacoane cu prenadez

 

Un tânăr din Cugir este cercetat penal, pentru furt calificat. A spart vitrina unui magazin și a furat din interiorul acestuia mai multe recipiente cu prenadez.

La data de 5 noiembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Cugir l-au identificat pe un tânăr de 21 de ani, din Cugir, ca persoană bănuită de săvârșirea unei fapte de furt, în legătură cu care poliția a fost sesizată în dimineața zilei de 4 noiembrie 2019.

În sarcina tânărului s-a reținut faptul că, în seara zilei de 3 noiembrie 2019, în jurul orei 23,00, ar fi spart, cu o piatră, geamul unui magazin din Cugir, ar fi pătruns în interiorul acestuia și ar fi sustras mai multe recipiente cu prenadez.

Față de acesta, cercetările sunt continuate pentru furt calificat.

Ordin de protecție provizoriu

 

Un bărbat din comuna Ighiu și-a bătut soția, iar apoi și-a dat foc. S-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie și cu ordin provizoriu de protecție dar și cu arsuri superficiale pe 40% din corp.

În seara zilei de marți, 5 noiembrie, în urma unui apel prin 112, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galde de Jos au intervenit la o locuință din localitate Șard, comuna Ighiu, unde a fost reclamată o faptă de violență în familie.

Un bărbat de 32 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor discuții contradictorii, și-a agresat soția, lovind-o cu pumnii peste membrele superioare și inferioare.

Ulterior, bărbatul și-a turnat pe haine benzină și s-a autoincendiat, focul fiind stins de către soția sa.

Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale și a rămas internat.

Pe numele său, polițiștii au emis un ordin provizoriu de protecție, pentru o perioadă de 5 zile, care îi interzice să se apropie de soția sa și au întocmit dosar penal pentru violență în familie.

Accident rutier

 

La data de 05 noiembrie 2019, în jurul orei 18.30, pe DJ 107 F, pe raza localității Lunca Mureșului, un bărbat de 60 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, în direcția Lunca Mureșului – Războieni Cetate, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și într-o curbă a pierdut controlul asupra autoturismului, ieșind în afara carosabilului.

În urma accidentului, o femeie de 55 de ani, din Alba Iulia, pasageră în autoturism, a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Amplasarea radarelor în perioada 07 noiembrie 2019

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *