Ziarul care ține cu românul

Lucrările de modernizare a drumului Sibiu-Cisnădie vor începe în 2020

Președinta Consiliului Județean Sibiu le mulțumește tuturor sibienilor și reprezentanților instituțiilor care au participat la dezbaterea publică privind proiectul de reabilitare a drumului DJ 106 C Sibiu-Cisnădie, pe tronsonul cuprins între ieșirea din municipiul Sibiu și podul peste râul Seviș.

 

”În urma discuțiilor constructive, am reținut câteva propuneri valoroase, care vor fi analizate și soluționate în cadrul etapei de proiectare. Pentru îmbunătățirea soluției tehnice, am propus majorarea bugetului aferent acestui proiect cu suma 1.276.612 lei”, a declarat președinta Daniela Cîmpean.

Dintre propunerile venite din partea cetățenilor mentionăm:

  • reanalizarea poziției, dimensiunilor și numărului de sensuri giratorii, astfel încât să rezulte un trafic cât mai fluent
  • reanalizarea soluțiilor posibile pentru trecerile de pietoni, în așa fel încât aceștia să poată traversa drumul în siguranță, iar fluența traficului să fie menținută la valori ridicate
  • implementarea unui sistem de management inteligent al traficului și găsirea unei soluții tehnice pentru ca a treia bandă să fie reversibilă, în așa fel încât drumul să facă față cât mai bine încărcării maxime de la orele de vârf

 

De asemenea, participanții la dezbatere au mai discutat soluții de reducere a traficului a căror implementare depinde de implicarea celor care locuiesc în zonă, precum sistemele de car sharing pentru părinții care duc copiii la școală sau autobuze școlare private.

 

Rezultatele acestei dezbateri publice ne întăresc convingerea că implicarea directă a celor interesați în luarea deciziilor importante, respectiv democrația participativă, reprezintă o soluție valoroasă, europeană, pentru a aduce administrația cât mai aproape de cetățeni și de rezolvarea corectă a problemelor acestora”,  a mai precizat președinta Daniela Cîmpean.

 

Indicatorii tehnico -economici ai acestui proiect, modificați în urma dezbaterii publice, vor fi supuși spre aprobare în cadrul ședinței ordinare de consiliu județean din data de 24 octombrie 2019, începând cu ora 14. Ulterior, Consiliul Județean Sibiu va lansa în cursul lunii noiembrie licitația publică pentru proiectarea și executarea lucrărilor de reabilitare și extindere a drumului DJ 106 C Sibiu-Cisnădie, pe tronsonul menționat.  Valoarea estimateă a proiectului se ridică, în urma dezbaterii publice, la circa 20 milioane lei cu TVA. După încheierea procedurilor de achiziție a proiectării și execuției, etapa de proiectare va dura aproximativ 2 luni, iar etapa de execuție a lucrărilor se va întinde pe 9 luni, astfel că modernizarea drumului va putea fi încheiată la sfârșitul anului viitor.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *