Ziarul care ține cu românul

Lucrările și achizițiile anului 2019 în unitățile de învățământ: aproape 32 de milioane de lei investiți în lucrări finalizate sau în curs

Anul acesta fiecare dintre cele 50 de unități de învățământ administrate de Primăria Sibiu a beneficiat de lucrări de investiții sau reparații sau au primit noi dotări necesare pentru desfășurarea în condiții bune a orelor de curs, fondurile alocate ridicându-se la aproape 6,7 milioane de Euro. Le menționăm doar pe cele mai ample:

  • INVESTIȚII:

Dintre lucrările de investiții finalizate până în prezent amintim mansardarea școlii Regina Maria, lucrări pentru obținerea autorizației de protecție anti-incendiu la Colegiul de Industrie Alimentară și la Colegiul Samuel von Brukenthal, dar și amenajarea curților unor școli și a unor terenuri de sport, reabilitarea rețelelor de utilități la mai multe școli și licee, lucrări la tâmplărie și împrejmuiri.

Cele mai ample investiții sunt încă în curs. Construcția noului Liceu de Arte este cea mai amplă lucrare în desfășurare, lucrându-se la structura de rezistență și fundare a noului corp, iar la corpul existent se lucrează la desfaceri și pregătirea clădirii pentru renovare. La fel de importantă și amplă ca lucrare este eficientizarea energetică a clădirii Liceului Constantin Noica. Reabilitarea atelierelor Liceului Henri Coandă și a sălii de sport a școlii Ioan Slavici, reabilitarea fațadei școlii nr. 12 și finalizarea mansardei grădiniței nr. 42 completează lista. Din cauza amplorii acestor șantiere, finalizarea într-un timp scurt nu este posibilă tehnic și de aceea lucrările vor continua și în următoarele luni.

Contractele sunt semnate și urmează să înceapă lucrările de reabilitare a fațadei Colegiului Agricol, precum și amenajarea curții și a terenului de sport la grădinița nr. 15.

  • REPARAȚII:

Lucrări de reparații s-au efectuat în 41 din cele 50 de unități de învățământ administrate de Primăria Sibiu, incluzând zugrăveli, renovarea grupurilor sanitare, înlocuirea parchetului, reparații acoperișuri, reparații sau înlocuirea geamurilor, reparații la asfaltul din curți, etc. În patru cazuri lucrările vor fi finalizate după începerea cursurilor, în următoarele două săptămâni: Colegiul Tehnic Energetic, Colegiul Terezianum, Colegiul Economic și Colegiul Agricol.

  • ACHIZIȚIA DE DOTĂRI:

Și anul acesta s-a achiziționat mobilier, echipamente de joacă, diverse mașini pentru bucătăriile grădinițelor și echipamente IT. Foarte importantă pentru siguranța elevilor a fost achiziția de sisteme de supraveghere video și alarme pentru grădinița nr. 33 (Aleea Artileriștilor), școala gimnazială Regina Maria (str.E. Cioran), Liceul Avram Iancu (str. G. Coșbuc) și extinderea acestui sistem la școala nr. 8 (str. Lupeni).

Primăria Sibiu a realizat o serie de lucrări și pentru creșterea siguranței la trecerile de pietoni din zona unităților de învățământ. Un număr de 67 de treceri pietonale din 44 de zone din oraș au fost marcate cu roșu pentru a fi mai vizibile pentru șoferi și mai sigure pentru pietoni, mai ales pentru elevi

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *