Ziarul care ține cu românul

Mașină plină cu țigări și un cetățean ucrainean reținut de polițiștii de frontieră

Mașină plină cu țigări și un cetățean ucrainean reținut de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit într-un autoturism condus de către un cetățean ucrainean 9.000 de pachete cu țigări, în valoare de peste 105.300 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România. Cetățeanul ucrainean a fost reținut 24 de ore, iar azi urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, 04 martie a.c., un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău a oprit, în trafic, pentru control, pe DN 19, pe raza localității de frontieră Sarasău, jud. Maramureş, un autoturism marca Renault, înmatriculat în România, condus de către cetățeanul ucrainean P. V., în vârstă de 47 ani.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, pe bancheta din spate și în portbagajul mașinii mai multe colete cu ţigări, motiv pentru care s-a luat măsura conducerii autoturismului şi a conducătorului auto la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

Astfel, în urma inventarierii coletelor descoperite în mașină s-a constatat că acestea conțin 9.000 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 105.300 lei.

Totodată, marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul țigărilor, în valoare de 9.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, totodată cetățeanul ucrainean fiind reținut pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca azi, cetățeanul ucrainean să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *