Ziarul care ține cu românul

Măsuri de ordine în contextul instituirii carantinei în municipiul Sibiu și în localitățile Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu

Măsuri de ordine în contextul instituirii carantinei în municipiul Sibiu și în localitățile Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu

 

În contextul instituirii măsurii carantinei în municipiul Sibiu și în localitățile Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu, timp de două săptămâni, forțe de ordine din cadrul Jandarmeriei și Poliției sunt mobilizate în misiuni de verificare a măsurilor dispuse.

În această perioadă, pentru protecția cetățenilor, sunt realizate dispozitive eficiente care să prevină orice incident și care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite.

Se acționează în sistem integrat atât în filtre amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, cât și prin controale în interiorul acestora pentru a ne asigura că cetățenii respectă toate măsurile de protecție sanitară.

Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și cu sprijinul cetățenilor sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni acesta să fie îndeplinit.

Membrii comunității trebuie să țină cont de faptul că, în intervalul orar 06,00 – 22,00, în interiorul zonei carantinate, se poate circula doar în anumite situații prevăzute de actul normativ, printre care amintim deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau nu se poate realiza de la distanță, deplasarea în scopul donării de sânge, în scop umanitar sau de voluntariat, pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietății sau pentru alte motive justificate cum ar fi îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave ori în caz de deces al unui membru de familie.

O precizare importantă este cea legată de circulația persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, care se pot deplasa în afara locuinței, motivat, doar în intervalul orar 10,00 – 13,00, în vreme ce persoanele cu vârsta de sub 65 de ani pot circula în intervalele orare 06,00 – 10,00, respectiv 13,00 – 20,00.

În intervalul orar 22,00 – 06,00 este permisă circulația persoanelor numai în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, respectiv pentru deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică a persoanelor sau pentru nevoile animalelor de companie.

Pentru justificarea deplasării în afara locuinței / gospodăriei, cetățenii pot utiliza și prezenta pentru control formularele on-line, completate corespunzător pe telefon sau tabletă (adeverință eliberată de angajator sau declarație pe propria răspundere).

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *