Ziarul care ține cu românul

Mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului

Mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 5 iunie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Ziua Mondială a Mediului este un bun prilej să conștientizăm cu toții că este responsabilitatea noastră să protejăm mediul, să avem o natură curată, verde, sănătoasă, echilibrată, care să fie casa noastră și a generațiilor viitoare.

Problemele de mediu cu care se confruntă astăzi România reclamă o acțiune hotărâtă din partea tuturor autorităților responsabile pentru a combate poluarea, defrișările ilegale și contaminarea cu deșeuri.

România are o bogăție naturală extraordinară, cu păduri seculare, specii de animale rare și habitate dispărute din alte părți ale Europei. Pentru a păstra toate aceste bogății, avem nevoie, mai mult ca oricând, de strategii eficiente, de legislație coerentă, de administrarea responsabilă a resurselor naturale, de sprijinirea industriilor nepoluante și tot ce ține de economia verde.

Trebuie să punem capăt fenomenului defrișărilor ilegale și să ne implicăm cu toții în programele naționale de reîmpădurire a României! Este nevoie să acționăm concret pentru reducerea emisiilor de carbon, învățând astfel să trăim în armonie cu mediul înconjurător.

Mentalitatea se schimbă prin educație. Preocuparea întregii societăți pentru educația ecologică și pentru corecta informare este esențială, nu doar pentru a cultiva grija față de natură și protejarea mediului, ci și pentru a crește implicarea civică a românilor în acest domeniu extrem de important.

Ca întotdeauna, susțin inițiativele dedicate conservării calității mediului și utilizării raționale a resurselor naturale. Cu această ocazie, le mulțumesc, astăzi, tuturor celor care s-au implicat activ în toți acești ani în domeniul ecologic, cu rezultate benefice pentru societatea noastră, și îi îndemn să meargă mai departe pe acest drum.

Bunăstarea și calitatea vieții noastre sunt indisolubil legate de calitatea mediului înconjurător în care trăim. Să fim responsabili și să-l protejăm!

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *