Ziarul care ține cu românul

Mesajul Președintelui României transmis cu prilejul instalării noului Arhiepiscop al Arhidiecezei Romano-Catolice

Mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu prilejul instalării Monseniorului Kovács Gergely ca Arhiepiscop al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba-Iulia

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 22 februarie a.c., un mesaj cu prilejul instalării Monseniorului Kovács Gergely ca Arhiepiscop al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba-Iulia. Mesajul a fost prezentat de către domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial – Departamentul Cultură, Culte și Centenar, în cadrul evenimentului organizat cu această ocazie la Alba-Iulia.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Instalarea Înaltpreasfinţiei Voastre în fruntea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia de către Sanctitatea Sa Papa Francisc şi consacrarea ca păstor al credincioşilor Arhidiecezei de Alba Iulia îmi oferă fericita ocazie de a vă felicita şi de a vă transmite cele mai sincere urări de sănătate, bucurie duhovnicească şi slujire rodnică în această importantă misiune pe care v-a încredinţat-o Biserica Romano-Catolică.

Prin numirea Excelenței Voastre, înțelegem că Sanctitatea Sa transmite Arhidiecezei, dar și societății românești în ansamblul ei, din nou, un mesaj de iubire și încurajare. Ne amintim cu bucurie de vizita de stat, pastorală și ecumenică de anul trecut a Sanctității Sale. La Șumuleu Ciuc, Sfântul Părinte Papa Francisc a repetat chemarea de a merge împreună, de a fi pelerini ai secolului XXI. Ne-a îndemnat să ne respectăm identitățile și credințele, dar în același timp să depăşim diviziunile, să ne imaginăm şi să construim împreună lumea de mâine, pe care o vom dărui generaţiilor următoare.

Am convingerea că în fruntea Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia veți păstori în acest spirit pe credincioșii romano-catolici și veți construi un dialog rodnic cu toţi fraţii creştini, pentru binele comun. În această misiune aveți încurajarea mea și sprijinul Statului Român!

Ceremonia instalării Excelenței Voastre se petrece în locul unde se odihnește Ioannes Corvinus, cel care a fost lumina lumii pentru creştinii români, maghiari și sârbi. Fie ca sărbătoarea de astăzi să rămână vie în amintirea celor prezenţi, întru mulţi şi fericiţi ani!

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *