Ziarul care ține cu românul

Mesajul transmis de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu prilejul sărbătoririi a 160 de ani de istorie a unităților de gardă

Mesajul transmis de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu prilejul sărbătoririi a 160 de ani de istorie a unităților de gardă

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 1 iulie a.c., un mesaj cu prilejul sărbătoririi a 160 de ani de istorie a unităților de gardă. Mesajul a fost prezentat de către domnul Mihai Șomordolea, Consilier de Stat – Departamentul Securității Naționale – Secretariat CSAT.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Astăzi sărbătorim 160 de ani de istorie a unităților de gardă, tradiție începută la 1 iulie 1860, când, în urma decretului emis de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a fost înființată prima unitate de gardă din istoria militară națională, Batalionul 1 Tiraliori, care în prezent poartă numele de Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

De-a lungul timpului, militarii din unitățile de gardă au făcut numeroase sacrificii, scriind pagini de eroism pe câmpurile de luptă din Războiul de Independență și din cele două conflagrații mondiale, la care țara noastră a participat.

Evoluția unităților de gardă ale Armatei României a avut loc în pas cu modernizarea și creșterea capacității combative a forțelor noastre armate, păstrându-și, în același timp, misiunea inițială de a participa la onorurile și ceremoniile militare organizate la nivel central.

În prezent, Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” demonstrează o excelentă pregătire tactică și de specialitate, fiind în măsură să execute misiuni complexe, în condiții și medii dinamice.

Salut participarea militarilor acestei brigăzi la numeroase misiuni de ordine publică, în sprijinul structurilor Ministerului Afacerilor Interne și în folosul cetățenilor, în contextul pandemiei de COVID-19 care a afectat România în ultimele luni.

Dragi militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”,

Reprezentați un corp de elită al armatei noastre și reuniți profesioniști desăvârșiți – cetățeni demni și responsabili ai României moderne și democratice.

Ca o recunoaștere a valorii și a contribuției dumneavoastră la îndeplinirea misiunilor Armatei României, cu prilejul acestei aniversări, am decorat drapelul de luptă al Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, continuatoarea glorioaselor tradiții ale unităților de gardă din Armata României, cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor cu însemn de pace, pentru militari.

Îmi exprim convingerea că veți continua să sprijiniți eforturile menite a consolida profilul strategic al țării noastre în cadrul Uniunii Europene și NATO.

Vă adresez îndemnul de a menține treaz spiritul de onoare și demnitate, precum și vitejia care i-a animat pe înaintașii voștri. Cinstiți și onorați modelele de comportament pe care le-au reprezentat aceștia și îndepliniți-vă, în continuare, cu profesionalism misiunile încredințate!

Vă felicit și vă doresc putere de muncă, satisfacții atât în plan profesional, cât și în plan personal, și multă sănătate alături de familiile dumneavoastră!

La mulți ani!

Detectiv Sibiu

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *