Ziarul care ține cu românul

Nici pe apă nu mai suntem în siguranță

O plimbare liniștită cu barca se poate transforma oricând într-o tragedie. Ne întrebăm de ce ne ne consideră occidentalii din lumea a-III-a, probabil acesta este un motiv. În a doua filmare, arătăm ce concluzie au tras turiștii străini.

 

Românii ce fac de râs România, nu faceți ca ei

Daniel Petrescu Povestește clipele urâte prin care a trecut. Precizăm faptul că în barca atacată erau 10 turiști străini.

,,Ieri spre seară ieșim la o plimbare cu șalupa spre lacul Trei Iezere cu un grup de ornitologi din Germania. Aproape de intrarea în lac, apare o barcă rapidă condusă aparent de niște “băețași” turmentați care accelerează și trec pe lângă noi în trombă provocând un val de un metru ce aproape ne-a zburat de pe scaune.

Am făcut semn sa oprească dar nici vorba, conducătorul a întors barca și a revenit în trobmbă înjurând și tachinându-ne, iar după câteva schimburi de ,,urări” s-au intors si au facut o noua runda în jurul bărcii spre stupefierea nemților. Eu am început sa filmez iar restul puteti vedea in filmarea si pozele postate mai jos. Unul din ocupantii barcii a aruncat cu un pahar de sticla lovindu-mă direct în ochi. La impact paharul s-a spart producandu-mi mai multe taieturi din care doua destul de adanci. Clienții mei au ramas stupefiati la vederea sângelui care țâșnea din fața mea crezând că am pierdut un ochi. 

 

Se așteaptă măsurile organelor competente

Acum rămâne să vedem ce stabilesc autoritățile, dar din păcate acest incident nu este unul singular. De ani de zile nimeni nu face nimic in privinta teribiliștilor de bani gata sau a celor ce considera Delta Dunarii ca un taram al nimanui unde nu exista lege, reguli sau bun simt.

În Romania lui 2019 încă domnește legea lui -”Bă tu știi cine sunt eu?” – “Bă săracilor” și “Bă eu am bani și fac ce vreau”. Problema este că nimeni, dar absolut nimeni nu ia nicio masură pentru a combate aceste derapaje care în scurt timp vor duce la probleme și mai serioase în Delta Dunarii.

 

Delta Dunării să fie scăpată de sub control?

Deja prezența miilor de bărci rapide ce vântură apele rezervației are un impact semnificativ asupra mediului în tot ansamblul lui dar în combinatie cu nesimtirea, lipsa de educatie și nerespectarea legii va duce la transformarea acestui mic paradis într-un parc de aventura în care adrenalina dată de motoarele de mare putere va fi singura atracție.

Eu spun ca a sosit momentul să luam atitudine și să punem putin piciorul în prag pentru că altfel „ne taiem craca de sub picioare”. Aș dori să văd și eu măcar o clarificare a legii care permite accesul pe teritoriul rezervației, să văd că cineva se gandește mai departe de ziua de maine.

As dori sa văd măcar o autorizație de acces în Delta Dunarii suspendată din cauza nerespectării vitezei sau lipsei de respect pentru natura, dar speranța cred că este deja moarta.

Delta este vazută de autoritati doar ca o vaca de muls, un teren de joaca și de impresionat „băștanii” când vin la pescuit sau o sursă de pește și icre cu care să se unga rotițele de la Bucuresti pentru a continua cu distrugerea lentă a acesteia” a spus Daniel Petrescu.

Respectă ca să fi respectat!

 

https://www.youtube.com/watch?v=UwDvo2p74I8

https://www.youtube.com/watch?v=s9F-9a25eSQ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *