Ziarul care ține cu românul

Noi bareme pentru școala de poliție

Din surse neoficiale, se pare că este în dezbatere un nou model de traseu aplicativ pentru școlile de poliție.

Se pare ca următoarele modificări ar intra in viguare la data de 01.01.2020.

Rolul acestor modificări, se pare că este de a selecta candidații.

Traseul Practic-Aplicativ va fi compus din doisprezece obstacole, ci nu unsprezece precum cel care se afla acum in vigoare. Elementul de noutate este obstacolul numarul 11 (detentă pe verticală), unde, din alergare, candidatul sare şi trebuie să atingă un obiect suspendat de la sol. Fiecare candidat are dreptul la o incercare. In situația in care, candidatul se dezechilibrează şi cade sau atinge solul cu orice parte a corpului, cu excepția tălpii piciorului, acesta va fi penalizat cu 3 secunde. In situația in care canditatul refuză parcurgerea obstacolului/reia/repetă/ elanul, ocoleşte obstacolul sau nu atinge obiectul suspendat este declarat NEPROMOVAT.
Caracteristicile obstacolului: obiectul suspendat = o minge de tenis introdusă intr-un saculeț, agățată şi suspendată la o inalțime de 2, 55 m.

Modificarea nr.2

Săritura in lungime de pe loc.
Dacă in momentul actual la obstacolul nr. 1 (saritura de pe loc) candidatul trebuie sa sară 1,80 m iar in situația in care acesta nu o face, candidatul va fi penalizat cu 3 secunde, in viitorul apropiat candidatul va fi obligat sa sară minim 2,00 m lungime, fiind penalizat in situația in care calcă linia de start sau sau rezultatul inregistrat este intre 1,80 m şi 2,00 m. In situația in care candidatul refuză sa execute obstacolul, se desprinde de pe sol in pas sarit, porneste in alergare, depăseşte lateral spatiul delimitat sau NU INDEPLINEŞTE PERFORMANȚA MINIMĂ de 1,80 m este declarat „NEPROMOVAT”

Modificarea nr. 3

Deplasarea in echilibru pe banca de gimnastică cu transport greutăți ( obstacolul nr.4). Dacă in acest moment la obstacolul nr. 4 candidatul trebuie sa transporte simultan două greutați de 5 kg fiecare, in echilibru, pe o bancă ce masoară 4 m lungime, in viitorul apropiat, candidatul trebuie să se deplaseze in echilibru pe o bancă cu o lungime de 6 m, transportând 2 greutați ce cantaresc 10 kg fiecare.

Modificarea nr. 4

Săritura in sprijin depărtat peste capra de gimnastică ( obstacolul nr. 6)
Dacă in momentul de fața candidatul trebuie sa depăsească prin săritura in sprijin departat capra de gimnastică care are o inălțime de 1, 20 cm, in viitorul apropiat INĂLȚIMEA obstacolului ce trebuie depăşit va fi de 1, 30 cm.

Modificarea nr. 5

Trecerea printr-un obstacol marcat ( obstacolul nr. 7). Dacă in momentul de fața candidatul trebuie să traverseze obstacolul acoperit ( tunelul) care are o lungime de 4 m, in viitorul apropiat acesta va avea o LUNGIME de 6 metri.

Modificarea nr. 6

Escaladarea unei lăzi de gimnastică (obstacolul nr.8). Dacă in momentul de fața candidatul trebuie sa escaladeze o ladă de gimnastică cu inăltimea de 1,20 metri, in viitorul apropiat, candidatul va trebui să escaladeze o ladă de gimnastică cu INĂLȚIMEA de 1,60 metri.

Modificarea nr. 7

Transportul unui manechin prin târâre (obstacolul nr. 9). Dacă in momentul de fața candidatul trebuie să transporte un manechin pe o distanță de 10 m, având greutatea de 40 kg, in viitorul apropiat candidatul trebuie sa transporte pe aceiaşi distanță un manechin cu GREUTATEA de 60 kg.

Modificarea nr. 8

Aruncarea mingii de handbal de pe loc la țintă ( obstacolul nr. 10). Dacă in momentul de fața candidatul are drepul la doua aruncări asupra unui panou aflat la 7 m distanța, fiind penalizat cu trei secunde dacă nu nimereşte panoul epuizând ambele aruncări,in viitorul apropiat candidatul trebuie să arunce cu mingile de handbal la un panou aflat la 10 m distanța, fiind penalizat cu 3 secunde dacă nu reuseşte prima incercare şi declarat NEPROMOVAT dacă o ratează şi pe a doua.

Modificarea nr. 9

Naveta.( obstacolul nr. 12). Dacă in momentul de fața candidatul trebuie sa execute 5 cicluri dus-intors pe o distanța de 20 metri transportand jaloanele succesiv, in viitorul apropiat, canditatul trebuie sa execute 6 cicluri dus-intors pe distanta de 20 metri.

Modificarea nr. 10

Dacă in momentul de fața candidatul trebuie să indeplinească baremul in maxim 2’25” pentru a fi declarat promovat, in viitorul apropiat candidatul trebuie să indeplinească baremul de 3’20” pentru a fi declarat promovat.

Sursa: A.C.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *