Ziarul care ține cu românul

Nouă cetăţeni străini depistați ascunși  în două camioane la  P.T.F. Vărșand și P.T.F Nădlac

Nouă cetăţeni străini depistați ascunși  în două camioane la  P.T.F. Vărșand și P.T.F Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărșand și Nădlac au descoperit cinci cetăţeni din Afganistan și Bangladesh, respectiv patru sirieni, care încercau să iasă ilegal din țară ascunși în interiorul două automarfare.

În data de 15.07.2020, ora 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta legume din Turcia în Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră  au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul  semiremorcii, pe axele din spate ale acesteia au fost descoperiţi ascunși, patru cetăţeni străini.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt patru cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, care  intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Un alt caz, s-a înregistrat în data de 14.07.2020, când la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean român, conducând un automarfar încărcat cu baloți de cherestea, având ca destinaţie Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră  au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, iar în interiorul  semiremorcii, au fost descoperiţi ascunși printre bunurile transportate, cinci cetăţeni străini.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cinci bărbaţi, cetățeni din Afganistan și  Bangladesh, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani. Aceștia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat , la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Detectiv Sibiu

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *