Ziarul care ține cu românul

Noul mod de operare al spărgătorilor de bancomate, se întâmplă în România

Un bancomat de la parterul unui bloc din Bucureşti a fost aruncat în aer, noaptea trecută. Responsabili ar fi trei indivizi care, după ce au adunat toţi banii, s-au făcut nevăzuţi. Jafuri cu un mod de operare similar au avut loc, în ultimele luni, în mai multe oraşe din ţară. Chiar şeful Poliţiei recunoaşte că este un fenomen şi vorbeşte despre trei reţele de infractori care şi-au împărţit România pe zone.

Explozia a cutremurat un cartier întreg din Bucureşti, în toiul nopţii. La parterul unui bloc, rămăşiţele unui bancomat sunt răspândite pe tot trotuarul. Autorii atacului au adunat toţi banii – 350.000 de lei – şi s-au făcut nevăzuţi. Locatarii nu au înţeles în primă fază ce s-a întâmplat.

Explozia de la bancomat a băgat frica într-un cartier întreg

Un vecin din zonă spune că “am auzit o explozie foarte, foarte tare. Foarte puternic. Dar m-am gândit că e ceva, undeva mai departe. Nu ştiam că aici, eu stau sus, în bloc”.

Echipajele de pompieri şi de poliţie au găsit o scenă care a devenit deja familiară, în România. Este al şaptelea atac de acest fel în ultima jumătate de an.

Ioan Buda, şeful IGPR relatează:

,,Este o metodă importată. Am avut sau avem vreo două sau trei reţele care sunt în lucru. O reţea a fost destructurată. O reţea care acţiona undeva în Timişoara

Nu este un grad de pericol mare pentru că este vorba de un dispozitiv care aruncă, de fapt, în aer partea de sus a bancomatului, încât valorile rămân intacte”

Un cuplu din Timişoara a fost arestat în urmă cu două luni pentru atacuri la bancomate în Timişoara şi Arad.

Poliţia crede că tâlharii şi-au împărţit ţara în trei zone.

Modul de operare este similar cu cel al bandelor care acţionează în Spania sau Italia.

 

Oamenii se tem pentru viaţa lor, după explozia de la bancomat

Asigurările date de şeful poliţiei nu îi liniştesc însă pe oameni. La jaful din Bucureşti, norocul a fost că blocul în care era montat bancomatul nu avea apartamente la parter.

O femeie spune că “e o situaţie de groază! Nu mai ai o siguranţă! De era bloc de locatari, de erau apartamentele mai încoace, mai jos, era prăpăd“.

O altă femeie spune că “mi-e frică, da. Chiar îmi e frică. Chiar îmi e frică că uite, merg pe stradă şi în spatele tău îţi pune o din asta şi mori nevinovat“.

Poliţiştii au inspectat camerele de supraveghere din zonă pentru a-i identifica pe autorii jafului. Ar fi vorba de trei suspecţi, care aveau feţele acoperite

 

Sursa: https://observator.tv

Sursa foto: Observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *