Ziarul care ține cu românul

Număr ridicat de incendii în județul Vâlcea

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în ultimele 48 de ore pentru stingerea a șapte incendii produse la vegetație uscată în localitățile : Voicești, Orlești, Titești, Păușești Otăsău, Zătreni, Făurești, Lungești și Drăgășani.

Flăcările s-au manifestat pe aproximativ 19 hectare de vegetație uscată. De asemenea au ars două depozite de furaje producție 2019 și 2018. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiile s-ar fi declanșat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor

Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al județului Vâlcea au intervenit în data de 30.09.2019, la ora  00.56 în localitatea Slătiora, sat Milostea pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit.

Incendiul s-a declanșat la nivelul acoperișului, iar până la stingerea acestuia au ars : acoperișul construit din lemn cu învelitoare din țiglă pe o suprafață de cca. 80 mp, un pat și cca. 50 kg de haine din camerele de la etajul I.

După aproape două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins. Cercetările preliminare arată că acesta s-ar fi declanșat în urma folosirii sistemului de încălzire fără a proteja coșul pentru evacuarea fumului față de elementele combustibile din componența acoperișului.

Având în vedere faptul că în sezonul rece, majoritatea incendiilor au drept punct de plecare sistemele de încălzire a locuinţelor, la exploatarea sobelor, cu sau fără acumulare de căldură şi a maşinilor şi aparatelor de încălzit şi de gătit trebuie respectate următoarele reguli :

La trecerea prin planşeele combustibile, zidăria coşurilor de evacuare a fumului trebuie să fie de cel puţin 24 cm de la faţa interioară a canalelor de fum jur împrejur, lăsând un rost de 3 cm liber sau umplut cu material termoizolator (temperatura pe exteriorul coşului nu trebuie să depăşească 50 C) . Porţiunea care traversează podul clădirii, până la  străpungerea acoperişului,  va avea feţele tencuite şi văruite.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *