Ziarul care ține cu românul

O femeie din Turcia, depistată la Calafat cu documente furate

O femeie din Turcia, depistată la P.T.F. Calafat cu documentele altei persoane

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat o femeie din Turcia care a încercat să intre ilegal în România, cu intenţia de a ajunge în Germania,  folosind documente de călătorie care  aparțineau altei persoane.

 

În data de 21.02.2020, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – I.T.P.F. Giurgiu, s-au prezentat pe sensul de intrare în țară, călătorind ca pasageri într-un autocar care efectua curse regulate pe ruta Turcia-Germania, două persoane, un bărbat și o femeie, care au prezentat la controlul de frontieră paşapoarte turcești şi permise de şedere eliberate de autorităţile din Germania.

Cu ocazia verificării documentelor, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la documentele prezentate de femeie, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că persoana în cauză a prezentat documente de călătorie care aparțineau altei persoane.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că femeia este într-adevăr cetățean turc şi călătorea împreună cu soțul ei, tot cetățean turc, rezident în Germania. Deoarece femeia nu avea o viză valabilă care să-i permită să călătorească în condiţii legale în Germania, aceasta a încercat să se folosească de pașaportul și permisul de şedere care aparţineau mamei soțului său.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun. Totodată, firma de transport internațional a fost sancționată, conform OUG 194/2002, cu amendă în valoare de 8.000 lei.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *