Ziarul care ține cu românul

Oamenii străzii ocupă stațiile de autobuz?

La data de 22 mai a.c., în jurul orei 02:00, stația de autobuz, din zona Cireșica de la Non-Stop, a devenit ,,hotel” pentru oamenii străzii. Ținând cont că acești oameni sunt inofensivi, ar trebui să se implice O.N.G.-urile mai mult, nu doar unde se mediatizează cazurile sau este rost de ,,ciupeală”.

Orașul nostru este pus într-o lumină proastă. Cum percepe un străin când se plimbă prin oraș, iar în zare vede o stație de autobuz ocupată de oamenii străzii care dorm nestingheriți. La scurt timp două echipaje de poliție au apărut, trezindu-i, eliberând stația de autobuz, aducând orașului imaginea de Capitală Europeană. Trebuie luat în calcul că aici nu putem vorbi de civilizație, că după urma lor ramân gunoaiele, chiștoacele de la țigarete, paharele de unică folosință, etc.

Oamenii străzii sunt cunoscuți cu probleme medicale. Potrivit sursei, tot om al străzii, unul dintre nefericiți are domiciliul într-o comună din Mărginimea Sibiului. Se pare că statul îi acordă un venit pentru însoțitor și ajutor social. Care este interesul acelei gazde să înoiască buletinul, dar să nu îl cazeze? Oare să fie vorba de ajutorul social și de cel de însoțitor? Săptămâna asta vom înainta o cerere la primăria comunei, să ne elucideze cazul acestei persoane fără adăpost. Cu puțin noroc poate reușim să îl cazăm într-un cămin de specialitate.

Schimbă lumea în bine!

Revenim cu detalii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *