Ziarul care ține cu românul

Operațiunea ,,TOMIS” s-a incheiat cu 61 de amenzi contravenționale

 

ANAF a aplicat 61 de sancțiuni contravenționale, în prima lunã de la declanșarea operațiunii Tomis,
         În prima lunã de la declanșarea operațiunii Tomis (25 ianuarie – 25 februarie a.c.), în cadrul controalelor operative efectuate la 136 contribuabili, inspectorii ANAF au aplicat 61 de sancțiuni contravenþionale (amenzi și confiscãri), în valoare de peste 1,6 milioane lei. Principalele categorii de bunuri confiscate sunt îmbrãcãminte, încãlțãminte și materiale textile. 
        Deși numãrul operațiunilor vamale în portul Constanța a scãzut cu 43%, se constatã o dublare a bazelor de impozitare din punct de vedere valoric, în luna de referințã. 
        În scopul intensificãrii activitãții de prevenire și combatere a evaziunii fiscale și fraudelor vamale, Direcția Generalã Antifraudã Fiscalã, cu sprijinul Direcției Generale a Vãmilor, desfãșoarã acțiuni de monitorizare și control care vizeazã operațiunile de import și achiziții intracomunitare efectuate prin portul Constanța, atât prin Biroul Vamal Constanța Nord cât și prin Biroul Vamal Constanța Sud Agigea, acțiune denumitã generic „Tomis”. Acțiunea presupune verificarea societãților care efectueazã operațiuni de import și achiziții intracomunitare precum și a tranzacțiilor ulterioare importului, respectiv livrare/utilizare/consum pe teritoriul național și/sau livrare intracomunitarã ori export.        
        Acțiunile de monitorizare și control vor continua în perioada urmãtoare.

SERVICIUL COMUNICARE, RELAȚII PUBLICE ȘI MASS-MEDIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *