Ziarul care ține cu românul

Ordonanța militară 5 și 6 – Pedeapsă și cu închisoare

Ordonanța militară 5 și 6. Sancțiuni noi și pedepse cu închisoarea

În acestă noapte, la ora 23:00, intempestiv, a fost anunțată o conferință de presă a ministrului Marcel Vela și a celor doi secretari de stat, Bogdan Despescu și Raed Arafat. S-a vorbit inițial de Ordonanța Militară nr. 5, unde Bogdan Despescu, secretar de stat, a prezentat mai multe modificări, după cum urmează:

Prelungire cu 14 zile

Se prelungește cu încă 14 zile, începând cu 31.03, perioada de suspendarea zborurilor companiilor private de transport pasageri spre/dinspre Spania/Italia.

Persoanele care părăsesc spațiile de carantină, li se prelungesc cu 14 zile perioada de carantină, plătesc costurile aferente și vor răspunde penal.

Cei ce nu respectă ordonanța militară vor fi pedepsiți

Persoanele care nu respectă izolarea, sunt introduși în carantină pentru 14 zile, plătesc costurile aferente și vor fi sancționați contravențional.

Se introduce excepție în cazul piloților/personalului navigant care nu coboară între zboruri sau poartă echipament de protecție (combinezon, ochelari, măști, mănuși) și care nu trebuie să fie izolați 14 zile;

Raed Arafat a venit cu precizări în ordonanța militară

Ulterior Raed Arafat, secretar de stat, a venit cu precizări pe Ordinul de ministru emis cu o zi înainte, prin care anunță faptul că personalul medical este obligat să trateze pacienții, indiferent dacă sunt sau nu infectați sau suspecți.

Cuvântul de final l-a avut Marcel Vela, care a anunțat Ordonanța militară nr. 6, prin care se iau măsuri excepționale, cum nu au mai fost adoptate până în prezent, astfel:

Suceava și încă opt localități în carantină

Se instituie carantinarea Municipiul Suceava și a încă opt localități din județul Suceava.

Se stabilește perimetru de siguranță format din unitățile teritorial administrative care înconjoară localitățile carantinate;
pot circula în aceste localități persoanele care aprovizionarea populației, forțele de ordine care își desfășoară activitatea în acele localități, respectiv persoanele care nu locuiesc în zona carantinată.

Se interface operatorii economici de transport să comercializeze bilete sau să opereze în zona carantinată;
forțele de ordine vor instala și asigura accesul în aceste localități.

Pe aeroportul din Suceava este permis doar traficul pentru transporturi guvernamentale, de marfă și operaționale;
se vor lua măsuri de către autoritățile locale pentru identificarea grupurilor vulnerabile pentru a beneficia de ajutor adecvat.

Interzisă circulația între localitățile  carantinate

Se interzice circulația între localitățile carantinate.

În acest moment, în România s-a trecut la scenariul 4, și asta pentru că am depășit 2109 cazuri, dintre care peste 500 cazuri numai la Suceava. Imediat după ce va fi publicată Ordonanța militară 5 și 6, vom posta documentul integral.

Măsuri de protecție luate la Sibiu: https://ziuaonline.com/info/noi-masuri-de-protectie-impotriva-coronavirusului-luate-de-primaria-sibiu

Ordonanța militară – Guvernul nu interzice încă libera circulație

 

Ordonanța militară numărul 3 – Armata intră în acțiune

Ordonanța militară nr. 4 – lege mai permisivă pentru persoanele în vârstă

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

https://ziuaonline.com/detectiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *