Ziarul care ține cu românul

Panică în centrul Sibiului – vulpe turbată printre cetățeni?

Dimineța zilei de de vineri 25.10 2019 se putea transforma într-o reală nenorocire. O vulpe speriată, cu coada înfoiată și cu colții la vedere a terorizat întreg Bulevardul V. Milea. După ce a fugit din zonă, vulpea s-a mutat cu amenințările din dotare la Serviciul Rutier, probabil trebuia să își ridice permisul. De aici vulpea nu a mai fost văzută.

Întrebarea noastră este de ce stau cele 3 puști cu tranchilizant în rastelul de la primărie și nu sunt folosite?

Din fericire de această dată nu au fost semnalate victime.

Avem vulpi, avem urși, oare ce mai urmează?

În urmă cu câteva luni, am adus la informarea opiniei publice cu privire la invadarea vulpilor care ,,colindă” orașul noapte de noapte.

,,La data de 30.04. a.c. în jurul orelor 01.30 o vulpe umbla nestingherită prin oraș.

Incidentul s-a petrecut în Municipiul Sibiu zona Cireșica vis-a-vis de Non-Stop.

Considerate în trecut “devoratoare de găini”, vulpile au fost vânate cu cruzime ani la rând. Un alt motiv pentru care oamenii nu le-au privit cu simpatie pe vulpi este faptul că acestea răspândesc câteva boli foarte grave, printre care și turbarea .  Le găsim cel mai des în mediul rural.

Pot fi afectate în special mamiferele cu care vulpile intră în contact direct, dar boala poate fi transmisă și omului fie direct prin mușcătură, fie prin intermediul păsărilor din ogradă. Ținând cont de gravitatea acestui aspect, cetățenii ar trebui să fie atenți.

Animalele pot fi întâlnite  în jurul blocurilor, sau în preajma gunoaielor.

Acuma ar trebui sa iși facă apariția Organizațiile de Protecție a Animalelor fiind o situație delicată, iar aceste animale merită salvate și trimise în mediul lor.”

Invadarea vulpilor în Municipiul Sibiu

Vulpe liberă prin oraș

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *