Ziarul care ține cu românul

Participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, la reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului Estic

Participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, la reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului Estic

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa joi, 18 iunie a.c., la reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului Estic, desfășurată în format videoconferință.

Reuniunea va fi prezidată de către Președintele Consiliului European, Charles Michel, care va reprezenta Uniunea Europeană alături de Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell.

La reuniune vor participa șefi de stat și de guvern din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene și din cele șase state partenere din regiune – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

În cadrul dezbaterilor ocazionate de reuniune, urmează a fi abordate trei teme principale care vizează cooperarea și solidaritatea în contextul pandemiei de COVID-19, reafirmarea importanței strategice a Parteneriatului Estic și a valorilor sale fundamentale, respectiv realizările și obiectivele pe termen lung post-2020 ale acestei inițiative.

În cadrul dezbaterilor, Președintele României va pleda pentru o politică fermă continuă de angajament a Uniunii Europene în Vecinătatea sa Estică, care poate deveni, prin progrese ale statelor partenere în domeniul reformelor asumate, un spațiu stabil, predictibil și prosper, compatibil cu valorile și principiile europene.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va evidenția sprijinul consistent acordat de către România pentru Republica Moldova și Ucraina în vederea combaterii efectelor pandemiei COVID-19, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, respectiv de aproximativ 1,75 milioane de euro, precum și trimiterea de personal medical.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *