Ziarul care ține cu românul

Patru cetățeni români cercetați pentru contrabandă și aproximativ 30.000 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord

Patru cetățeni români cercetați pentru contrabandă și aproximativ 30.000 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni și a două percheziții domiciliare desfăşurate în zona de competenţă, aproximativ 30.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 343.200 lei. Patru cetățeni români sunt cercetați pentru contrabandă, iar un autoturism folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În data de 2 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel în jurul orei 14.05, a fost identificat un autoturism de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în curtea unui imobil de pe raza localității Vicovu de Sus, județul Suceava, în care au putut fi observate mai multe colete voluminoase.

Cu acordul proprietarului, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului, iar în urma unui control sumar asupra mijlocului de transport s-a constatat că în interiorul acestuia se aflau mai multe colete care conțin țigări de proveniență ucraineană.

Drept urmare, autoturismul şi ţigările au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.000 pachete, de provenienţă Duty-Free, în valoare de 152.100 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar autoturismul în valoare de 12.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, polițiști de frontieră din cadrul aceluiași sector au declanșat o altă acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, în jurul orei 22.10, colegii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Vicovu de Sus, trei persoane care se deplasau spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reţinut trei bărbaţi, cetățeni români, cu vârste între 18 și 20 de ani, toți cu domiciliul pe raza județului Suceava.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele cu ţigări au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 23.400 lei.

În continuare, poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei persoane lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Tot în data de 2 noiembrie a.c., începând cu ora 13.00, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Vișeu de Sus, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial Poliției de Frontieră Maramureș împreună cu reprezentanți ai Sectoarelor Poliției de Frontieră Valea Vișeului și Vișeu de Sus au efectuat o percheziţie pe raza localității de frontieră Valea Vișeului, județul Maramureş.

Percheziția s-a desfăşurat la un imobil nelocuit, unde au fost descoperite, în beciul locuinţei, 10.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 117.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

În continuare, se desfăşoară activităţi specifice sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

În data de 2 noiembrie 2020, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-au declanșat două acțiuni pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 06.35, colegii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Lunca la Tisa, județul Maramureș, două persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean.

La fața locului au fost descoperite șase colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.980 pachete cu țigări, în valoare de peste 34.800 lei.

Au fost anunțate autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar în continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

În aceeași zi, câteva ore mai târziu, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Sighetu Marmației, lucrători din cadrul aceluiași sector au efectuat o percheziție domiciliară la o locație a unui cetățean român din Sighetu Marmației.

În urma efectuării percheziției, au fost descoperite 402 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 4.700 lei, precum și diferite cantități mai mici de substanțe și semințe vegetale, posibil cannabis. La cercetări s-a stabilit că bunurile aparţin unui tânăr, în vârstă de 16 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, care locuieşte la proprietatea respectivă.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar substanțele și semințele vegetale au fost ridicate în vederea expertizării, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte au declanșat, în data de 1 noiembrie a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, colegii noștri au observat, pe direcția localității Repedea, în zona Muntelui Capu Groși, la 1.600 metri altitudine, mai multe persoane care se deplasau, de la linia de frontieră spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, fapt pentru care au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale.

Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au oprit și s-au întors pe teritoriul Ucrainei.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului, care ne-au comunicat ulterior că au reținut pe teritoriul lor, pe aceeași direcție, trei cetățeni ucraineni.

Pe partea românească, polițiștii de frontieră au descoperit două colete cu țigări de proveniență ucraineană care în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 960 pachete cu țigări, în valoare de peste 11.200 lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

 

Detectiv Sibiu

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *