Ziarul care ține cu românul

  Pelerinaj de suflet la Maramureș și maslu de obște.

Finalul de februarie, a adus pentru credincioșii parohiei Sadu 1 zile de mare bucurie. În această perioadă un număr de 50 de credincioși, au participat la un pelerinaj în Maramureș, pelerinaj organizat cu binecuvîntarea IPS Laurențiu Arhiepiscopul Sibiului.

Pelerinii au plecat dis de dimineată, din fața bisericii Adormirea Maicii Domnului, cu destinația manastirea Nicula. Aici pelerinii au fost întămpinați de fratele ghid, care le-a deschis mica bisericuță de lemn, cu tot istoricul ei, apoi au fost invitați în biserica nouă a mănăstirii care le-a fost prezentată în toată frumusețea ei.

De la mănăstirea Nicula, pelerinii au pornit către mănăstirea Bîrsana. Locaș de inegalabilă frumusețe a Maramureșului. Aici s-a vizitat frumosul muzeu al mănăstirii,  apoi bisericile de lemn din ansamblul mănăstirii apoi  întreaga incintă a acesteia prezentată de maica stareță.

Cu binecuvăntarea maicii starețe  am pornit mai apoi către mănăstirea Rohia, unde am fost întîmpinați de pr Pantelimion. Cu binecuvîntarea acestuia pelerinii au fost cazați participând la privegherea de noapte. După o binecuvăntată odihnă, în duminica următoare s-a participat la Sfănta Liturghie împreună cu soborul mănăstirii. La această liturghie au  participat toți credincioșii. Bucuria cuvăntului a fost întregită de inedita atmosferă din locașul de cult.

După servirea mesei credincioșii au pornit cu autocarul către cimitirul vesel de la Săpânța, unde au fost întâmpinați de pr. paroh Lutai, care a explicat istoricul locașului și al cimitirului, invitînd musafirii să meargă să viziteze și mănăstirea de lemn din Peri. Mănăstirea Peri este cea mai înaltă biserică de lemn, din sud estul Europei.

Întoarcerea acasă s-a făcut într-o atmosferă deosebită de cântec și voie bună arătând că unitatea oamenilor se face prin iubire și înțelegere.

Arhiepiscopia Sibiului, Protopopiatul Avrig, Parohia Sadu 1.

Pr.dr. Adrian Drăgușin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *